Три європейські країни закликали Іран утриматися від нападів на Ізраїль

12.08.2024   23:21    82

Три європейські країни закликали Іран утриматися від нападів на Ізраїль

Фото: Getty Images

Іран попередили щодо нападу на Ізраїль

Прем’єр Британії Кір Стармер, президент Франції Емманюель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц закликали Іран і його союзників утриматися від нападів

Британія, Франція та Німеччина 12 серпня оприлюднили спільну заяву, в якій йдеться що Іран понесе відповідальність за будь-яку можливу атаку на Ізраїль, що призведе до подальшої ескалації регіональної напруженості і поставить під загрозу можливість укладення угоди про припинення вогню і звільнення заручників, — передає Європейська правда.

Останні новини:  Масові лісові пожежі в Португалії вбили 3 людей, ситуація не поліпшується

Прем’єр Британії Кір Стармер, президент Франції Емманюель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц закликали Іран і його союзників утриматися від нападів.

Вони заявили, що згодні з посередниками — США, Єгиптом і Катаром — в тому, що «не може бути ніяких подальших затримок» у відновленні переговорів між Ізраїлем і ХАМАС.

«Ми працюємо з усіма сторонами, щоб запобігти ескалації, і докладемо всіх зусиль, щоб зменшити напруженість і знайти шлях до стабільності. Бойові дії мають припинитися зараз, і всі заручники, які все ще утримуються ХАМАС, мають бути звільнені. Народ Гази потребує термінової та безперешкодної доставки та розподілу допомоги», — йдеться у заяві.

Останні новини:  У ЄС засудили масові вибухи пристроїв у Лівані

korrespondent.net