США ввели нові масштабні санкції проти Росії: хто потрапив до списку

24.08.2024   22:40    465


США 23 серпня оголосили про новий пакет санкцій, спрямований загалом проти 400 юридичних і фізичних осіб, як у Росії, так і за кордоном. 

Згідно з повідомленням Мінфіну США, до списку потрапило понад 60 російських компаній зі сфери оборонних технологій, чиї “продукти і послуги дають змогу Росії підтримувати її військові зусилля” в Україні.

Росія перетворила свою економіку на інструмент на службі військово-промислового комплексу Кремля. Сьогоднішні дії Міністерства фінансів продовжують виконувати зобов’язання, взяті президентом Байденом і його колегами з G7 щодо порушення ланцюжків постачань і платіжних каналів російської військово-промислової бази”, – сказав заступник міністра фінансів Воллі Адейемо.

Останні новини:  У Польщі пропонують передати окупований Крим під мандат ООН, щоб провести “референдум”

Проти кого спрямовані санкції

Як написав глава Офісу президента України Андрій Єрмак, у списку санкцій – компанії, пов’язані з російськими паливно-енергетичними та металургійними секторами, фінансовою сферою і постачанням товарів подвійного призначення для військово-промислового комплексу Росії в обхід санкцій. За його словами, нові обмеження суттєво вплинуть на ключові для Росії нафтові та газові проєкти.

Під санкції потрапили такі компанії, як:

  • ТОВ “Екропромстрой”, дочірня компанія “Новатек”, якій передано 40% ТОВ “Арктик СПГ-2”;
  • ТОВ “Межрегионстрой”, що будує об’єкти для проекту “Восток Ойл” від “Роснефти”;
  • ПАТ “Якутська паливно-енергетична компанія” (ЯТЕК), відповідальна за проєкт “СПГ Якутія”.
Останні новини:  У США запланована зустріч Зеленського з Трампом та Гарріс

Санкції також накладаються на найбільших експортерів вугілля з Росії, таких як “СДС Вугілля”, “УК Мечел-Майнінг”, АТ “Будсервіс” і дві дочірні компанії “Росатома”.

Крім того, до санкційних списків внесено російські інститути військових розробок, виробників безпілотних літальних апаратів та електроніки, а також компанії, що обслуговують потреби російського ВПК, разом з їхніми власниками та менеджментом.

Під санкції потрапляють численні посередники з ОАЕ, Гонконгу, Туреччини, Казахстану, Киргизстану та Китаю, які здійснювали поставки мікроелектроніки в Росію в обхід санкцій. Деякі з цих компаній поставляли товари на мільйони доларів. Крім того, санкції поширюються на мережі суб’єктів, залучених до забезпечення російського ВПК, включно з учасниками схеми постачання західних компонентів для виробника винищувачів Су“, – написав Єрмак.




Крім того, зазначив глава ОП, США також посилюють контроль за експортом в Росію і Білорусію і обмежують доступ компаній цих країн до програмного забезпечення для верстатів з числовим програмним управлінням. До списку компаній, що підпадають під суворі вимоги ліцензування експорту, додано 131 компанію з Росії, Китаю, Ірану, Туреччини, ОАЕ, Казахстану та інших країн, яких підозрюють у порушенні санкцій.

Останні новини:  NYT: Моссад мінував пейджери Хезболли через підставні фірми в Угорщині


chasdiy.org