Шкірку від цитрусових не викидаю у смітник, а роблю з нього корисне добриво

12.08.2024   21:44    72

Якщо у вашій родині є любителі цитрусових, то це хороша новина для вашого городу та ділянки. Розповідаємо, як використовувати шкірки від апельсинів і лимонів як добриво.

Добриво на основі шкірок цитрусових – ідеальний домашній варіант, який використовують для удобрення великої кількості кімнатних і садових рослин. Напевно не існує квітів, які б відмовились від такого ароматного частування у час осіннього та зимового голодування.

Добриво з цитрусових

Для приготування добрива не потрібно використовувати окрім, а тому всі мікро- та макроелементи зберігаються. Крім того, у складі шкірки від апельсинів і мандаринів можна знайти сірку, магній, кальцій, азот та багато вітамінів.

Останні новини:  Вирощувати ці 3 рослини – суцільне задоволення

Саморобне добриво зі шкірок, які залишаються від цитрусових, особливо подобається орхідеям. Такі популярні кімнатні рослини не змушують чекати на результат. Тільки внесли удобрення – вони одразу ж починають випускати нові квітконоси.

Експерти розповіли, як використовувати шкірки від цитрусових для удобрення городу та саду

Спершу потрібно помити апельсин і мандарин, з’їсти основне, а ось кірки треба подрібнити за допомогою кухонного ножа. Подрібнення дозволяє воді, в якій ви будете настоювати шкірки, витягти все корисне. На 2 літри води потрібна шкірка 1 апельсина або 2 мандаринів.

Шкірки потрібно скласти у банку та залити водою. Якщо візьмете талу снігову воду, то користі буде ще більше. Настоюйте шкірки у кімнатній температурі протягом доби, а потім – використовуйте приємну на аромат настоянку, попередньо її процідивши.

Останні новини:  Як краще зберігати часник, щоб він не гнив і на всихав
Експерти розповіли, як використовувати шкірки від цитрусових для удобрення городу та саду

Якщо кірки у вашому домі збирається багато, а викидати її шкода, ви можете висушити її у духовці чи на батареї та подрібнити за допомогою блендера. Порошок зберігайте у скляній банці. 2 столові ложки такої речовини потрібно залити 2 літрами води, настоювати протягом доби – потім використовувати.






noviydoctor.com

Останні новини:  Груша восени: список обов’язкових справ, які потрібні для розкішного врожаю