Що покласти восени в лунку для троянд, щоб отримати чудові кущі наступного року

28.08.2024   08:01    453

Восени, коли спала літня спека, настає вдалий час для посадки різних культур і квітів. Деякі садівники вважають за краще садити троянди на початку осені і знаходять цьому низку переваг.

Подробиці

Полив

Головний плюс полягає в тому, що вже навесні троянди зацвітуть і прикрасять присадибну ділянку.

Підготовка ділянки

Троянди віддають перевагу грунту, який має нейтральну кислотність. Місце для посадки готують заздалегідь: видаляють бур’яни, виривають залишки коріння, прибирають каміння, перекопують землю (глибина – 25-30 см). Якщо ґрунт кислий, то знижують показник за допомогою торфу або золи.

Останні новини:  Засіб від капустянки: достатньо пригостити її кашею

Посадкова яма

Лунка має бути в 2 рази більше кореневища. Зазвичай габарити посадкової ями такі: діаметр – 40 см, глубина – 50-70 см.

Роблять дренаж з битої цегли, гальки або іншого відповідного матеріалу. Зверху насипають чорнозем, в який ставлять корінь саджанця.

Що покласти у лунку?

Потім у яму засипають спеціальну суміш. Її також краще приготувати заздалегідь. Змішують родючий ґрунт, перегній (компост), торф та пісок у рівних пропорціях.

До отриманого складу підсипають склянку попелу, сірникову коробку суперфосфату та комплексне мінеральне добриво – не більше жмені.

Останні новини:  Дідова хитрість перетворить осінні відходи на чудо-добриво

Важливий момент: коренева шийка рослини після посадки має бути нижчою за рівень землі на 2-5 см.

Полив

Роботу завершують зволоженням ґрунту. На кожну рослину виділяють по 1-2 відра води. Виливають її порційно, щоб вона встигала впитатись в землю.