Найпростіший спосіб відмити тротуарну плитку у дворі

20.08.2024   01:00    305

Без регулярного миття тротуарна плитка у дворі швидко втратить привабливий зовнішній вигляд. Небажану рослинність між плитами слід видаляти одразу, щоб не допустити її укорінення у стики. Звичайне виривання бур’янів не завжди є ефективним – не факт, що витягнеться весь корінь, тому можна використовувати спеціальні розчини.

Після видалення зайвої рослинності слід приступати до миття. Не всі мають гідроструминні апарати, тому з проблемою допоможуть впоратися навіть підручні засоби. Про найпростіший спосіб швидко та якісно відмиє тротуарну плитку.

Останні новини:  Як позбутися плям від нальоту у ванній кімнаті та на кухні: 3 простих лайфхаки

Сем Вільямс, експерт з DIY компанії SGS Engineering, поділився найпростішими та найдієвішими способами очищення тротуарної плитки – вам знадобляться лише побутові засоби.

За його словами, достатньо лише розчинити у воді засіб для миття посуду. На цебро води знадобиться столова ложка гелю. Ретельно перемішуйте засіб до утворення піни. Полийте розчином плитку та очистіть поверхню жорсткою щіткою. Чистити краще по діагоналі, щоб не зашкодити камінь.

Для сильних забруднень слід спробувати лайфхак із білим оцтом. Важлива обережність: уникайте використання оцту на вапняковій тротуарній плитці.

Останні новини:  Сексуальна гармонія: які знаки зодіаку утворюють найчуттєвіші пари

Крок 1. У ємності змішайте воду та білий оцет у співвідношенні 1:1.

Крок 2. Залийте тротуарну плитку розчином і зачекайте 30-60 хвилин, доки кислота подіє.

Крок 3. Змийте залишки засобу за допомогою шланга або просто полийте плитку водою із цебра.

Замість оцту можна використовувати харчову соду.

«Ця техніка особливо добре працює, якщо на плитці є плями від жиру з барбекю. Однак вона матиме лише обмежену ефективність проти плям від зелені та плісняви”, – звернув увагу експерт.

Останні новини:  Як тактовно перервати розмову, не образивши співрозмовника

При чищенні внутрішніх двориків можна використовувати гідроструминні апарати високого тиску. Тримати пристрій потрібно під кутом 30 градусів і розпилювати по діагоналі, відвівши шланг на достатню відстань, щоб уникнути пошкодження плит.

До речі, на тротуарній плитці часто з’являється мох. Ця рослина любить вологе середовище і може завдавати чимало клопоту. Щоб не купувати дорогих хімічних засобів, можна використовувати натуральні інгредієнти.