Кращий спосіб поливу рослин під час відпустки

31.08.2024   15:35    245

Розпал літа, як відомо, саме час для відпусток, тому багато людей, вирушаючи на відпочинок, змушені шукати притулок для своїх кімнатних квітів.

Ну, а як інакше? Оскільки полив – життєво необхідна процедура для рослин.

Подробиці

Доводиться передавати свої фікуси та кактуси в надійні руки на час своєї відсутності, або просити друзів та родичів час від часу навідуватись додому, щоб полити квіти.

Але можна обійтися без сторонньої допомоги. Як це зробити.

Останні новини:  Кращі методи боротьби з попелицею

Для початку доведеться зайнятися підготовкою рослин. Не забувайте потроху зволожувати землю в горщиках щодня. У результаті субстрат буде вологим, але не перезволоженим. Це дозволить квітам легше пережити обмеження в дозуванні води, які настануть під час вашої відсутності.

Засохле листя, як і те, на яких є пошкодження, необхідно видалити. Обрізанню підлягають також довгі та звивисті стебла, а також непотрібні суцвіття.

Не забудьте звільнити листочки від нальоту пилу, протерши їх вологою ганчірочкою.

Останні новини:  Перестаньте викидати бадилля від помідорів

Перед від’їздом приберіть горщики з підвіконь, прибравши їх у тінь. Туди ж варто віднести і рослини в підвісних кашпо.

Якщо ви згрупуєте вазони разом, це також призведе до того, що процес випаровування вдасться мінімізувати.

А тепер настав час розповісти про той самий лайфхак, який допоможе не засохнути вашим рослинам протягом довгих двох тижнів вашої відсутності.

Останні новини:  Восени необхідно правильно готувати ґрунт

Вам знадобиться пластикова пляшка об’ємом в один літр. У пробці, а також у нижній частині якої потрібно зробити отвір (так вдасться уникнути появи повітряних кишень).

Наповніть ємність водою, закрийте кришкою та розмістіть її у субстраті таким чином, щоб дно дивилося вгору – мобільна система зволоження готова.