Гірчиця на городі: не для бутербродів, а для суперврожаю

21.08.2024   16:07    370

Якщо ви вже прибрали картоплю та інші городні культури, постає справжня дилема: залишити землю порожньою і миритися зі зростанням бур’янів або ж засіяти сидерати.

Дачники категорично рекомендують скористатися другим варіантом, оскільки сидерати дають можливість збагатити ґрунт корисними мікро- та макроелементами, позбавити себе від бур’янів, захистити ґрунт від вивітрювання, а самі сидерати можуть дати хороший урожай навіть цього сезону. Після сушіння їх можна використовувати як мульчу.

Останні новини:  4 простих способи, як зберегти буряки взимку

Сидерат – це рослина, яка дуже швидко росте та інтенсивно обростає зеленою масою. Коли вона досягає 10-20 сантиметрів у висоту, її перекопують і закладають у землю, щоб зелень виступала як поживне добриво.

Одним із найкращих серпневих сидератів є гірчиця – вона трансформує важкозасвоювані сірку та фосфор у хелатну форму, тому рослини наступного року набагато краще засвоюють добрива. А зелень гірчиці дуже насичена фосфором.

Останні новини:  Як надовго зберегти врожай яблук у квартирі
Городники розповіли про користь сидератів на городі

Якщо ви вирішили посадити гірчицю після городніх культур, то пам’ятайте, що перед зимою її необхідно перекопати. Найкраще робити це на початку жовтня. Також великою популярністю як сидерат користується жито, але на відміну від гірчиці, її залишають на всю зиму та перекопують у землю вже навесні.

Крім того, дачники часто висівають сидерат під назвою люпин – він відмінно росте на піщаному ґрунті, а після перекопування дає дуже багато азоту. Після такого догляду у землю вже не потрібно закладати гній для зростання картоплі та інших культур. Не залишайте свої поля порожніми навіть восени – висівайте сидерати та збирайте ще більший урожай наступного року!

Останні новини:  Як “освіжити” кімнатні рослини протираючи листя



noviydoctor.com