Чотири причини мати на кухні запас кулінарного паперу

20.08.2024   11:00    604

Кулінарний папір (пергамент) потрібен в господарстві завжди. Особливо на кухні. Якщо у вас його немає, важко сказати, як можна без нього обійтися. Пропонуємо вам кілька аргументів, чому варто ним користуватися.

Папір замість олії та масла

Дійсно, знизити калорійність запечених страв можна з використанням пергаменту. Якщо за рецептом потрібно змастити стінки та дно форми маслом чи олією, просто замініть цю дію на кулінарний папір. Зняти пиріг, кекс чи інші смаколики з нього простіше, ніж просто так віддирати від форми. А масла та олії буде суттєво менше в страві.

Останні новини:  11 простих способів позбутися неприємного запаху з туалету

Захист дошки

Якщо вам треба почистити рибу, натерти буряк чи виконати ще якусь «‎брудну» кулінарну роботу, тоді застеліть дошку пергаментом. Вона залишиться чистою.

Дієтичне приготування на парі

Пергаментний папір в цьому випадку також потрібен. Загорніть курку, індичку або яловичину зі спеціями та сіллю в папір та відправте готуватися на парі. Смачно, корисно, дієтично.

Останні новини:  Засіб з 2 компонентів для чищення жирного нальоту кухонь з матовими поверхнями

Просте смаження

Якщо вам потрібно посмажити рибу, відбивні, стейк без масла та олії,  тоді застеліть сковороду пергаментом. Краще буде, якщо для цього вона буде з двостороннім силіконовим покриттям, тоді вона точно не згорить та не прилипне.