Чому не можна спати з волоссям, зав’язаним у тугий хвіст

08.08.2024   19:00    47

Лікарі-дерматологи розповіли, що зав’язувати на ніч тугий хвіст або робити пучок дуже шкідливо для волосся.

Фахівці зазначили: якщо волосся натягнуте в прикореневій зоні тривалий час, то це може призвести до виникнення головних болів і проблем із волосяним покривом. Через кілька років волосся може порідіти й потоншати, особливо тонке.

Дерматологи підкреслили, що облисіння через натяг або тиск називається тракційною алопецією. Найчастіше облисіння зачіпає лобно-скроневі зони, але може спостерігатися і на потилиці.

Останні новини:  Три корисні лайфхаки допоможуть позбутися запахів з пральної машини

У групі ризику найчастіше опиняються люди, які більшу частину часу проводять удома і прибирають волосся в тугу зачіску, жінки, яким необхідно дотримуватися суворого дрес-коду з укладання, наприклад, стюардеси, офісні працівники, дівчатка у віці до 5 років, професійні плавці, танцюристи, спортсмени, а також власники жирної шкіри голови.

Експерти пояснили, що необов’язково зовсім відмовлятися від хвоста і пучків, але робити такі зачіски варто не надто часто, не ходити з ними весь день, “підрозпускати” волосся в прикореневій зоні. Крім того, важливо стежити за своїми відчуттями — “оніміння, болючість шкіри голови і головний біль свідчать про те, що зачіску потрібно терміново змінити”.

Останні новини:  Як продовжити термін служби лампочки: 3 лайфхаки

Також лікарі зазначили, що шкідливі тугі зачіски із зібраним волоссям також механічними пошкодженнями. Вони пояснили, що під час постійного стягування травмується кутикулярний шар волосини, що призводить до стоншування і ламкості. Крім цього, від частого і тугого стягування відбувається порушення кровообігу шкіри голови, що призводить до передчасного випадання волосся через недостатнє живлення фолікул.

Останні новини:  Простий лайфхак допоможе очистити сковорідку від старого бруду

Шкідливі для волосся також гумки з пластмасовими та металевими елементами. Краще обирати тканинні, шовкові або спіралеподібні гумки.


woman24.kyiv.ua