Бюджетний та простий продукт з кухні збільшить ваш урожай перцю на 25%: як це працює і чому це геніально

10.08.2024   08:33    35

Серпень та вересень – це вкрай несприятливі місяці для збирання врожаю з перців, тому що в цей час погода стає прохолоднішою, ґрунт остигає, і засвоювати корисні речовини з нього кущам вже важко.

Щоб хоч якось компенсувати це явище, досвідчені дачники вносять крохмаль у ґрунт. Він підвищує цукристість плодів і допомагає кущу повноцінно харчуватися довгий час.

Останні новини:  Як використовувати мед як укорінювач: докладна інструкція від досвідчених дачників

Обов’язковим підживленням для перцю в серпні є 200-300 грамів крохмалю на відро води, і по літру на кожен кущ. Крохмаль – це складний, важкозасвоюваний вуглевод, що складається з глюкози. Насамперед, він дає енергію рослині для росту та плодоношення, підтримує зелень куща.

Крім того, важкозасвоювані вуглеводи та глюкозу починає поглинати корисна мікрофлора ґрунту. Вона розмножується, вбиває та блокує патогенні бактерії, розщеплюючи крохмаль на корисні та легкозасвоювані речовини.

Останні новини:  Висаджую часник за 2 тижні до морозів і збираю великі головки
Городник розповіли, навіщо підживлювати перець крохмалем

Крім того, калій, фосфор і азот у складі ґрунту переходять у легкозасвоювану форму, і кореневій системі куща набагато простіше їх одержати. Все це робить крохмаль одним із найкорисніших підживлень, коли кущам важко отримувати все необхідне з ґрунту. У серпні та вересні це особливо актуально.

Вносячи в ґрунт удобрення з крохмалем, ми стимулюємо покращення родючості ґрунту, підвищуємо стійкість рослин до будь-яких несприятливих факторів навколишнього середовища, а також збільшуємо врожайність перцю не менше ніж на 20-25 відсотків.

Останні новини:  Коли викопувати буряк, щоб урожай пролежав до весни

Таке підживлення необхідно вносити лише раз наприкінці серпня чи на початку вересня, щоб не нашкодити мікробіому вашого ґрунту.



noviydoctor.com