Байден дав нове пояснення, чому знявся з виборів

12.08.2024   17:21    76

Байден дав нове пояснення, чому знявся з виборів

Фото: Getty Images

Президент США Джо Байде

Найголовнішим питанням для нього є збереження демократії в країні, наголосив президент США.

Американський лідер Джо Байден вирішив вийти з президентської гонки для того, щоб Демократична партія могла повністю зосередитися на тому, щоб не дати колишньому президенту Дональду Трампу повернутися в Білий дім. Про це він заявив в інтерв’ю CBS.
Байден сказав, що опитування, які були у його розпорядженні, показували перегони «нога у ногу», і так було б до останнього, у той час, як чимало демократів побоювались, що кандидатура Байдена може негативно вплинути на конгресові вибори в листопаді.

«Але сталося так, що багато моїх колег-демократів у Палаті представників і Сенаті вважали, що я збираюся завдати їм шкоди в перегонах. І я хвилювався, що якщо я залишуся в перегонах, це стане темою для обговорень. І я думав, що це стане справжнім відволіканням номер один», — заявив президент.

Останні новини:  ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Байден додав, що коли балотувався вперше на пост президента США у 2020 році, то він вважав себе президентом «перехідного періоду».

«Але все рухалося настільки швидко, що цього не сталося», — сказав політик.Президент США додав, що рішення про вихід із перегонів ухвалив у вузькому колі людей, зокрема з дружиною, першою леді Джилл Байден.

Останні новини:  ЄС готовий позбавити Грузію безвізу

korrespondent.net