500 кг картоплі з 4-з грядок, врожай роздаю сусідам відрами: секретний інгредієнт, який працює як “дріжджі”

09.08.2024   07:08    37

Картопля — другий хліб, який досить легко виростити у себе на грядці. Важливо знати, чим підживлювати бульбу та яке добриво точно підвищить її врожайність.

Зараз у розпалі сезон вирощування картоплі. Кущі знаходяться у середині вегетаційного циклу і тому підживлення зараз їм потрібно найбільше. Якщо помідори зараз потребують фосфору, то бульба як раз таки просить азоту.

Так, цей мікроелемент дійсно стимулює нарощування зеленої маси, але у випадку коренеплодів це на користь. Адже саме він посилює фотосинтез, засвоєння корисних компонентів та посилює смакові крохмалисті якості в овочів. До 55 дня життя кущі можуть поглинати лише 6% нітрогену від загальної потреби, тому підгодівля тут просто необхідна.

Останні новини:  Як зробити чорнослив у домашніх умовах на зиму

Не варто одразу шукати дорогі хімічні засоби, адже все для підживлення картоплі вже є у вас на городі. Мова під про настій з бур’янів. Він містить велику кількість азоту, що є ключовим елементом живлення для картоплі, особливо в період її активного росту в червні.

Піджива готується з різноманітних городніх трав, що зазвичай просто скошуються. Зокрема, для приготування настою використовуються пижмо, хвощ, кропива, ромашка, стрілки часнику. Ці рослини мають не лише високий вміст азоту, але й інші корисні мікроелементи, які сприяють здоровому росту та розвитку картоплі.

Останні новини:  Перестаньте викидати бадилля від помідорів

Процес приготування настою досить простий. Спочатку слід зібрати необхідну зелену масу та викласти їх на дно бочки. Потім все це заливають водою і залишають для бродіння на 5-7 днів у теплому, але темному місці. Під час цього процесу відбувається розкладання органічних речовин, що сприяє утворенню корисних для рослин елементів.

Готовим настоєм поливають кущі картоплі ввечері. Полив після заходу сонця дозволяє уникнути швидкого випаровування вологи та забезпечує рослинам триваліше засвоєння корисних речовин.

Останні новини:  Висаджую часник за 2 тижні до морозів і збираю великі головки



noviydoctor.com