10 рослин, що “проженуть” гризунів із ваших ділянок саду та городу

13.08.2024   13:05    60

Чи знаєте ви, що одні рослини “припрошують” на ділянку щурів та мишей, а інші навпаки відлякують? Таким чином, без нашого відома рослини можуть відлякувати гризунів або запрошувати їх затриматися на ділянці. Розповімо про 10 рослин, що “проженуть” гризунів із ваших ділянок саду та городу.

Подробиці

  1. Кайєнський перець або перець чилі містить олеорезин, що відлякує домашніх мишей, щурів і білок. Одним із продуктів на основі кайенського перцю є олійний спрей від гризунів.
  2. Кориця. Дослідження показують, що натуральні олії кориці є ефективним засобом від щурів. Репеленти від щурів на основі кориці досить поширені.
  3. Евкаліпт. Декілька досліджень з використання масляного екстракту евкаліпта показують, що він ефективно запобігає пошкодженню рослин і сільськогосподарських культур мишами та щурами.
  4. Соснова ефірна олія. Монотерпени, що містяться в сосновій олії, ефективно запобігають поїданню гризунами садових рослин та сільськогосподарських культур.
  5. Пацюки ненавидять шавлію, тому що ця рослина має дуже сильний запах для щурячого нюху. Цю рослину, що відлякує щурів, можна садити у всі типи ґрунту та використовувати в дизайні.
  6. Ви також можете використовувати цибулю як рослину, що відлякує щурів. Обов’язково посадіть її в сухий ґрунт, який піддається впливу прямих сонячних променів. При цьому цибуля може відлякувати і ящірок.
  7. Проліски гризуни також завжди уникають. Тому їх можна додавати до змішаних посадок цибулинних.
  8. Нарциси ефективно заважають гризунам харчуватися рослинами, адже гризуни уникають усіх видів цибулин нарцисів.
  9. Хризантеми також відлякують щурів. Дослідження показують, що хімічні речовини із сухих квіток хризантем є ефективними пестицидами, які навіть можуть вбивати щурів.
  10. Бузина чорна. Коренева система цього чагарника виділяє у ґрунт ціаніди, які є отруйними речовинами для різних гризунів. Кора чорної бузини містить лектини, хімічні речовини, що викликають у гризунів гостру нудоту, блювання та діарею.
Останні новини:  Що зробити з яблуками перед сушінням, щоб у них не завелися жучки та черв’ячки