В Німеччині невідомі обстріляли офіс партії Шольца

05.07.2024   10:41    406

Розслідування інциденту взяла на себе служба державної безпеки Німеччини

Інцидент трапився ще в червні, але про нього стало відомо тільки тепер. В СДПН запевнили, що зловмисники не зможуть їх залякати.

В Німеччині невідомі обстріляли офіс партії Шольца
Невідомі обстріляли штаб-квартиру Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) (нім. Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD)) німецького канцлера Олафа Шольца за кілька тижнів до земельних виборів у Саксонії. Офіс соціал-демократів у Саксонії розташований у старій частині Дрездена, поруч з місцевим парламентом на річці Ельба. Про це повідомляє німецький таблоїд BILD.

Останні новини:  НАТО та Південна Корея обговорять допомогу Україні

Інцидент стався наприкінці червня, тоді поліцейські виявили кульові отвори у вікнах на третьому поверсі, проте відомо про це стало тільки тепер.

«Згідно з результатами розслідування, пошкодження могли бути завдані вогнепальною зброєю. Однак самі кулі поки що не знайдені», — повідомили в поліції.

За інформацією правоохоронців, отвори в склі відповідають калібру близько п’яти міліметрів. Розслідування інциденту взяла на себе служба державної безпеки Німеччини.

Останні новини:  Байден у ключових штатах максимально наблизився до Трампа - опитування Bloomberg

«Сам факт, що нині не можна виключити політичний мотив такого злочину, спонукав нас розглянути питання про вжиття додаткових заходів безпеки. Але зрозуміло одне: нас не залякати за жодних обставин», — підкреслив лідер СДПН у Саксонії Хеннінг Гоманн.


korrespondent.net