Які запахи відлякують ос: п'ять способів вберегтись від укусу

13.07.2024   17:00    31

Оси своїми укусами можуть завдати багато неприємностей людям.

Експерт з боротьби зі шкідниками Адам Джусон з Merlin Environmental поділився своїми п’ятьма дешевими і простими способами відлякування ос цього літа, пише Express.

Кавова гуща

Треба покласти трохи кавового порошку у вогнетривкий посуд і підпалити його, поки гранули не почнуть світитися.

«Палаючий кавовий порошок виділяє дим і запах, який оси не переносять. Не турбуйтеся про використання свіжої кави — якщо у вас є кавоварка, залишки кавової гущі спрацюють так само добре. Пам’ятайте, що кавова гуща дуже гаряча, тому тримайте її в недоступному для дітей місці. Щодо диму, то майже будь-який дим турбує ос, тому ароматичні палички є чудовим доповненням до ваших посиденьок на природі. До того ж, вони чудово пахнуть», — зазначив він.

Останні новини:  Названо три знаки зодіаку, які не старіють: вони завжди молоді душею

Мідні монети

Запах міді не подобається осам.

«Розкладіть монети на відкритому повітрі, вздовж столу та в горщиках з рослинами, щоб тримати цих шкідників на відстані. Крім того, ви можете покласти мідну монету в пакет з водою і повісити її на дверні ручки по всьому будинку і на прилеглій території, щоб запобігти наближенню ос», — сказав експерт.

Ефірні олії

Можливо, більш приємним засобом для відлякування ос є ефірні олії з приємним запахом.

«Цитронела є класичним репелентом і походить з лимонної трави. Її найчастіше додають до свічок, які можна запалювати під час обіду на свіжому повітрі, щоб покращити атмосферу і відлякати ос. Чайне дерево — ще один аромат, який ненавидять оси, але вам буде важко знайти свічку з чайним деревом. Замість цього поставте миски з чайним деревом і водою на присадибній ділянці та вздовж обіднього столу», — каже Юсон.

Останні новини:  Для чого потрібен лимон у ванній кімнаті

Базилік і часник — ще два аромати, які природно відлякують ос. Тому подумайте про те, щоб поставити горщики з базиліком вздовж столу для барбекю. Що стосується часнику, ви можете або намазати його часниковою пастою, або додати у воду і обприскати ділянки, які не повинні приваблювати ос.

Накривайте їжу

Накривання їжі та напоїв — чудовий спосіб мінімізувати кількість ос.

«Це тому, що їх приваблюють солодкі запахи, і вони будуть полювати за їжею та водою», — каже експерт.




Одяг, який ви носите, також може впливати на кількість ос навколо.

Останні новини:  Як зробити пастку для гризунів: спосіб боротьби з мишами

«Ос приваблюють світлі та яскраві кольори, тому обирайте для літнього вбрання приглушені або темні кольори. Якщо ви все ж хочете одягнути щось яскраве, то обирайте червоний колір. Оси не бачать червоний колір, тому це безпечний вибір», — радить він.

Трюк з паперовим пакетом

Нарешті, чому б не взяти коричневий паперовий пакет, зім’яти його і зробити схожим на осине гніздо?

«Повісьте його поблизу, і оси будуть думати, що це вулик конкурента, і триматимуться подалі від цього місця. Звучить просто, але це дійсно працює», — резюмував він.