В НАТО заявили про "незворотній шлях" України до членства в організації

11.07.2024   17:41    46

 

В НАТО заявили про незворотній шлях України до членства в організації

Фото: Getty Images

Члени Альянсу погодилися продовжувати підтримувати прогрес України

У НАТО привітали «конкретний прогрес», якого Україна досягла після тогорічного Вільнюського саміту щодо необхідних демократичних, економічних і безпекових реформ.

Країни НАТО заявили, що Україна перебуває на «незворотному шляху» до членства в Альянсі. Про це у ереду, 10 липня, свідчить спільна декларація з саміту Альянсу у Вашингтоні.

Останні новини:  Орбан розкритикував ЄС через допомогу з повенню

Члени НАТО оголосили, що повністю підтримують право України обирати власний механізм безпеки та вирішувати власне майбутнє без зовнішнього втручання.

У спільному документі вказано що, бачать «майбутнє України в НАТО». Окрім того, країни-члени визнали, що держава стає дедалі більше оперативно та політично інтегрованою з Альянсом.

Останні новини:  Німеччина із партнерами готує пакет допомоги для України на 1,4 млрд євро

«Поки Україна продовжує цю життєво важливу роботу, ми продовжуватимемо підтримувати її на незворотному шляху до повної євроатлантичної інтеграції, включаючи членство в НАТО», — йдеться в декларації.

У документі сказано, що рішення НАТО та Ради Україна — НАТО, ухвалені на саміті, у поєднанні з поточною роботою членів Альянсу є «мостом» до членства України.

Останні новини:  Талібан прагне відвідати саміт БРІКС у Казані

Члени Альянсу погодилися продовжувати підтримувати прогрес України в оперативній сумісності.

Країни-члени Альянсу додали, що НАТО відправить Україні запрошення в Альянс, коли союзники погодяться і Київ виконає всі необхідні умови.

«Ми ще раз підтверджуємо, що ми зможемо надіслати Україні запрошення приєднатися до Альянсу, коли члени Альянсу погодяться і умови будуть виконані», — йдеться у повідомленні.


korrespondent.net