В НАТО заявили про "незворотній шлях" України до членства в організації

11.07.2024   17:41    44

 

В НАТО заявили про незворотній шлях України до членства в організації

Фото: Getty Images

Члени Альянсу погодилися продовжувати підтримувати прогрес України

У НАТО привітали «конкретний прогрес», якого Україна досягла після тогорічного Вільнюського саміту щодо необхідних демократичних, економічних і безпекових реформ.

Країни НАТО заявили, що Україна перебуває на «незворотному шляху» до членства в Альянсі. Про це у ереду, 10 липня, свідчить спільна декларація з саміту Альянсу у Вашингтоні.

Останні новини:  Китай і Японія домовилися про врегулювання суперечки через скидання води з АЕС у Фукусімі

Члени НАТО оголосили, що повністю підтримують право України обирати власний механізм безпеки та вирішувати власне майбутнє без зовнішнього втручання.

У спільному документі вказано що, бачать «майбутнє України в НАТО». Окрім того, країни-члени визнали, що держава стає дедалі більше оперативно та політично інтегрованою з Альянсом.

Останні новини:  У США назвали деякі аспекти плану перемоги України

«Поки Україна продовжує цю життєво важливу роботу, ми продовжуватимемо підтримувати її на незворотному шляху до повної євроатлантичної інтеграції, включаючи членство в НАТО», — йдеться в декларації.

У документі сказано, що рішення НАТО та Ради Україна — НАТО, ухвалені на саміті, у поєднанні з поточною роботою членів Альянсу є «мостом» до членства України.

Останні новини:  Німеччина із партнерами готує пакет допомоги для України на 1,4 млрд євро

Члени Альянсу погодилися продовжувати підтримувати прогрес України в оперативній сумісності.

Країни-члени Альянсу додали, що НАТО відправить Україні запрошення в Альянс, коли союзники погодяться і Київ виконає всі необхідні умови.

«Ми ще раз підтверджуємо, що ми зможемо надіслати Україні запрошення приєднатися до Альянсу, коли члени Альянсу погодяться і умови будуть виконані», — йдеться у повідомленні.


korrespondent.net