Удар по "Охматдиту" розкритикував навіть "друг" Путіна: запропонував Україні допомогу

10.07.2024   15:00    36

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який відомий своїми проросійськими поглядами засудив атаку росіян на дитячу лікарню “Охматдит” у Києві. Про це він сказав у телефонній розмові з українським колегою Денисом Шмигалем.

Прем’єр-міністр України у своєму Telegram-каналі розповів про деталі розмови з Фіцо. Шмигаль зазначив, що поінформував словацького прем’єра про російську атаку по цивільній інфраструктурі, внаслідок якої десятки людей загинули, більше півтори сотні поранено.

Останні новини:  У Німеччині штрафують за шум від дітей

“Розповів про руйнування “Охматдиту”. Роберт Фіцо засудив цю атаку. Словаччина висловила готовність прийняти на лікування у супроводі батьків частину дітей, зокрема з онкологічними захворюваннями. Вдячні за цю підтримку. Дав відповідні доручення міністру охорони здоровʼя”, — написав голова українського уряду.

Шмигаль подякував Словаччині за участь у Саміті миру, а також за послідовну підтримку на євроінтеграційному треку, зокрема підтримку рішення ЄС про відкриття переговорів щодо членства нашої держави. Сторони також обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих під час міжурядових консультацій у квітні цього року.

Останні новини:  Європарламент закликав зняти з України обмеження на удари по території РФ

“Маємо значний прогрес у цьому напрямку. Домовились провести третє спільне засідання урядів восени в Україні”, — підкреслив український прем’єр.

Нагадаємо, що вранці 8 липня Росія обстріляла Україну ракетами. Серед зруйнованих об’єктів у Києві виявилася і дитяча лікарня “Охматдит”, в якій лікують ракових хворих та інші серйозні захворювання.


expert.in.ua