Удар по “Охматдиту”: Китай закликав Україну та Росію до “стриманості і спокою”

10.07.2024   18:41    36

Китай закликав Україну та Росію виявляти стриманість, реагуючи на ракетний удар окупантів по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ КНР Лінь Цзянь під час брифінгу.

“Позиція Китаю з питання України послідовна та зрозуміла, і всі зацікавлені сторони повинні відповідально сприяти деескалації ситуації, щоб створити умови для якнайшвидшого припинення вогню та політичного врегулювання кризи”, – заявив Цзянь, відповідаючи на питання, якою є реакція Китаю на вчорашній удар росіян по “Охматдиту” і чи засуджує КНР такі дії агресора.

Останні новини:  США наступного тижня оголосять про новий пакет військової допомоги для України

Представник МЗС також додав, що Китай закликає Україну та Росію дотримуватися “трьох принципів деескалації”: не допускати розширення бойових дій, уникати їх ескалації та запобігати залученню до конфлікту інших держав.

“Всі сторони повинні проявляти спокій і стриманість та утримуватися від дій, які можуть призвести до подальшої ескалації ситуації”, – зазначив Цзянь.

Удар по “Охматдиту” – останні новини

Як писав , окупанти 8 липня завдали масованого удару по Україні, випустивши 38 ракет. Повітряним силам вдалося знищити 30 із них, однак одна із ракет була запрограмована на удар по дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит” у Києві.

За даними МВС, внаслідок атаки на лікарню загинули 2 людини, за медичною допомогою звернулося 32 поранених. Госпіталізовано з травмами 8 дітей.

Останні новини:  Смертоносні повені посилили економічну напруженість в Центральній Європі

Згодом у ЄС заявили, що удар по “Охматдиту” може розслідуватися як воєнний злочин РФ. Там наголосили, що керівництво Росії, усі командири, виконавці та співучасники цих звірств будуть притягнуті до відповідальності.


uapress.kyiv.ua