У Британії тисячі біженців з України ризикують стати бездомними

17.07.2024   20:00    37

Британський Червоний Хрест повідомляє, що тисячі українських біженців у Великобританії ризикують залишитися без даху над головою та бути експлуатованими. Зокрема бездомними можуть стати понад 9 000 з приблизно 200 000 сімей, розміщених у Британії. Серед причин  – розрив стосунків з приймаючими сім’ями та утруднений доступ до ринку житла.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на звіт Червоного Хреста у Британії. Організація зазначає, що в цілому урядові програми Британії допомагають сім’ям, які шукають притулку. Проте деякі українці зіткнулися з недоліками в процедурах захисту, а також відсутністю достатньої підготовки та постійної підтримки для приймаючих сторін.

Останні новини:  Binance заарештувала кошти палестинців на вимогу ЦАГАЛу

Також повідомляється, що українці в чотири рази частіше, ніж населення в цілому, стикаються з проблемою бездомності. У період з лютого до середини червня 2024 року щотижня в середньому прибувало 379 нових мігрантів з України. У звіті наведені приклади, коли деякі українські біженці несподівано ставали безхатченками та спали у непридатних умовах, до прикладу, на пляжі. Або коли біженцям доводилось спати всією сім’єю на одному ліжку.

Також Червоний Хрест зазначив, що непоодинокими є випадки, коли біженці за два роки понад шість разів міняли місце проживання, або жінки, які шукали житло, ризикували потрапити у сексуальну експлуатацію. У Червоному Хресті закликають покращити підтримку, доступну для українців у Великій Британії, та вивчити досвід України, щоб у майбутньому створити більш ефективні та безпечні маршрути.

Останні новини:  Закликав до миру: після зустрічі із Зеленським Моді поговорив із Байденом та Путіним

З України вже поїхали понад 6,5 млн біженців

За даними агентства ООН у справах біженців, станом на середину липня 2024 року  у всьому світі зареєстровано 6,58 млн 500 біженців з України, з них у країнах Європи перебуває понад 6 млн. Водночас за даними Нацбанку України на 13 червня 2024 року країну залишили 6,6 млн переселенців. Кількість тих, хто виїхав, зросла в тому числі через масові відключення електроенергії, додали в НБУ.





expert.in.ua

Останні новини:  Влада Молдови спростувала інформацію про транзит біоматеріалів з України