Південна Корея назвала умову, за якої постачатиме зброю Україні

09.07.2024   21:41    29


Південна Корея ухвалить рішення про підтримку України зброєю на основі того, як діятиме новий військовий пакт між москвою та Пхеньяном. 

Про це президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив в інтерв’ю Reuters.

Коли президента Південної Кореї запитали, чи дозволить він постачання зброї Україні, Юн сказав, що Сеул стежитиме за «рівнем та змістом військової співпраці між росією та Північною Кореєю».

Останні новини:  Китай і Японія домовилися про врегулювання суперечки через скидання води з АЕС у Фукусімі

За його словами, це буде включати такі галузі, як торгівля зброєю, передача військових технологій і допомога стратегічними матеріалами.

Юн також заявив, що обговорить з лідерами НАТО явну загрозу, яку Північна Корея становить для Європи, поглиблюючи військові зв’язки з росією. Він наголосив, що Москві доведеться обирати між двома Кореями, в яких лежать її справжні інтереси.

«Військова співпраця між росією та Північною Кореєю є явною загрозою і серйозним викликом миру та безпеки на Корейському півострові та в Європі», – сказав Юн.

Останні новини:  Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці

Відносини між Південною Кореєю та росією зіпсувалися після того, як москва отримала партії балістичних ракет та артилерії з Пхеньяну для війни проти України.


chasdiy.org