Орбан на саміті НАТО виступив проти членства України - ЗМІ

14.07.2024   18:00    40

Орбан на саміті НАТО виступив проти членства України - ЗМІ

Фото: seznamzpravy.cz

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Угорський премʼєр взяв участь у саміті НАТО після самопроголошеної «мирної місії», в рамках якої відвідав Київ, Москву та Пекін «без будь-якої координації з членами ЄС і НАТО».

Під час саміту НАТО у Вашингтоні, США, Угорщина відмовилася долучитися до військової підтримки Києва та виступила проти членства України в Альянсі. Про це у суботу, 13 липня, пише Bloomberg, посилаючись на власні джерела.

Останні новини:  У Франції представили новий уряд

«Угорщина під час саміту НАТО у Вашингтоні відмовилася долучитися до військової підтримки України. Більш того, на пленарному засіданні з українським президентом Володимиром Зеленським прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна не повинна вступати до НАТО», — вказує видання.

Позиція Будапешту викликала обурення у союзників. Вони заявили, що «історія Угорщини показує, чому Україна має бути в Альянсі».

Прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо, чия країна до минулого місяця головувала в ЄС на ротаційній основі, заявив, що позиція Угорщини підірвала довіру до шестимісячного перебування країни на чолі ЄС.

Останні новини:  У Німеччині штрафують за шум від дітей

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок назвала самозвану миротворчу місію угорського лідера «егоїстичною поїздкою Орбана».

Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон заявив, що все це схоже на викрадення головування в ЄС.

korrespondent.net