Астронавти на МКС влаштували власні Олімпійські ігри

31.07.2024   22:30    32

Астронавти Міжнародної космічної станції (МКС) продемонстрували свою підтримку учасникам Паризької Олімпіади 2024 року, створивши власну версію міжнародного спортивного івенту в умовах невагомості. Про це пише Futurism.

NASA опублікувало відео, де члени екіпажу МКС виконують пародії на різні олімпійські види спорту.

Починаючи з імітації церемонії передачі Олімпійського вогню, астронавти продемонстрували гімнастичні вправи, легкоатлетичні трюки та навіть важку атлетику, використовуючи унікальні можливості середовища без гравітації.

Останні новини:  Розробники винайшли інноваційний пристрій, що видобуває енергію з повітря

«За останні кілька днів на Міжнародній космічній станції ми отримали величезне задоволення, вдаючи з себе олімпійських спортсменів. Ми, звичайно, скористалися перевагами невагомості», — зазначив астронавт Метью Домінік.

Особливо вражаючим виглядав виступ з «важкої атлетики», де один член екіпажу присідав зі штангою, утвореною двома іншими астронавтами замість традиційних дисків.

Останні новини:  Землетруси: як і чому вони виникають, де найнебезпечніші зони в Україні

«Ми не можемо уявити, наскільки важко бути спортсменом світового класу, займаючись спортом в умовах справжньої гравітації. Тож від усіх нас на борту Міжнародної космічної станції — кожному спортсмену на Олімпійських іграх — удачі»,  — додав Домінік.

Як писав «Ми-Україна» раніше, Олімпійські ігри 2024 року в Парижі встановили новий рекорд за кількістю спортсменів, які відкрито ідентифікують себе як представники ЛГБТК+ спільноти. 191 атлет відкрито заявив про свою приналежність до квір-спільноти, перевершивши попередній рекорд Токійської Олімпіади 2021 року (186 спортсменів).

Останні новини:  В Італії знайшли стіну, пов’язану з повстанням Спартака