Україна отримає від Франції 650 млн євро

06.06.2024   18:45    44

Франція, що готувала революційне рішення для України, пообіцяла виділити для України фінансову допомогу на суму €650 млн – дві відповідні угоди лідери країн мають підписати у п’ятницю, 7 червня.

Про це повідомляє видання LeMonde.

Еммануель Макрон і Володимир Зеленський мають підписати дві угоди, що передбачають надання Україні €650 млн у вигляді кредитів та грантів – сума буде спрямована на допомогу в ключових секторах, зокрема для критичної інфраструктури.

Останні новини:  Американська торговельна палата в Україні проти підвищення податків

Перша угода

Видання зауважує, що перша угода відповідатиме за надання Французькому агентству розвитку суми в €400 млн, а точніше “… попередні кошти у розмірі 400 млн євро у вигляді кредитів і 50 млн євро у вигляді грантів до 2027 року”.

Мета цього рішення полягає у “розширенні його діяльності в Україні”, а також для надання потужнішої підтримки в енергетичному і транспортному секторах та, як зауважує видання, “для розвитку адміністративного потенціалу”.

Друга угода

Що стосується другої угоди – вона відповідатиме за створення “фонду підтримки” критичної інфраструктури. Угода передбачає виділення €200 млн.

Гроші будуть спрямовані “… для підтримки французьких компаній у майбутніх тендерах (…) у сферах енергетики, транспорту, водопостачання та санітарії, охорони здоров’я та сільського господарства”.

Окрім цього LeMonde зазначає, що кошти будуть направлені “…для фінансування великих проектів, для зміцнення або заміни енергетичної інфраструктури, яка виходить з ладу”, з огляду на те, що росіяни звернули на цей сектор “особливу увагу” та перетворили енергетичні об’єкти на ціль потенційних ударів.

Останні новини:  Мінфін наполягає на збільшенні військового збору замість ПДВ


expert.in.ua