Представники УУБ провели виїзне навчання лісівників

40

Невдовзі сплине 3 роки відколи в Україні відбулась реформа ринку деревини і всю сировину продавці мають реалізовувати виключно на ліцензованих товарних біржах. Це зроблено з метою регуляції ринку, який десятиліттями функціонував хаотично і з чималою кількістю корупційних схем. Станом на червень 2024 року ринок прозорий та чесний; покупці можуть придбати потрібну продукцію незалежно від географічного розташування; завдяки аукціонам формується справедлива ринкова ціна на сировину. Окрім цього, Українська універсальна біржа, яка однією із перших отримала ліцензію на організацію та проведення торгів за напрямком «Необроблена деревина і пиломатеріали», надає постторговий сервіс та слідкує за рівнем виконанням біржових угод. Саме тому, Команда Української універсальної біржі провела зустріч із працівниками Слобожанського лісового офісу та його філій.

Останні новини:  Сопловой аппарат в автомобиле: устройство и принцип работы

На зустрічі обговорили послідовність чинного виконання біржових договорів купівлі-продажу необробленої деревини продавцями та дотримання нормативних документів біржі. Також присутніх ознайомили з типовою формою біржового договору, послідовністю його виконання та відповідного оформлення документів за договором. Представниками УУБ були надані покрокові інструкції дотримання умов договору та рекомендовані форми документів, а саме: запрошення на відбір деревини, повідомлення про готовність партії товару, акт невідповідності товару, повідомлення про втрату права на придбаний товар та інше.

Останні новини:  Сопловой аппарат в автомобиле: устройство и принцип работы

Окремим питанням було розглянуто новий функціонал біржі – укладання графіку поставки в ЕТС. Представниками продемонстровано на прикладі автоматичне формування типового графіка поставки, його редагування, погодження та підписання.

«Мета зустрічі амбітна – докласти максимум зусиль для того, аби ринок деревини для учасників торгів став ще доступнішим та зрозумілішим, а договірні відносини між продавцями та покупцями – впорядкованими та безпечними. Представниками біржі та філій були обговорені та погоджені шляхи підвищення рівня виконання договорів, покращення комунікації між організаторами торгів та їх учасниками, а також майбутні стратегії позитивного розвитку ринку деревини в цілому», –  розповідає Катерина Кузьміна, головний юрисконсульт з моніторингу виконання біржових угод УУБ.




Найближчим часом Українська універсальна біржа планує провести відповідний захід з представниками Столичного лісового офісу, а на майбутнє з іншими лісовими офісами України та їх філіями.

Останні новини:  Сопловой аппарат в автомобиле: устройство и принцип работы