Kia відкликає майже півмільйона позашляховиків через ризик пожежі

11.06.2024   12:44    24

Національне управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA) оголосило, що через дефект електропідігріву сидінь майже всі Kia Telluride в зоні ризику. Відкликання торкнеться 462 869 позашляховиків для північноамериканського ринку, що належать до 2020-2024 модельних років. Особливо наголошується, що загоряння може статися і на ходу, і на стоянці, тобто при вимкненому запалюванні.

Останні новини:  Компанія Audi має намір збільшити кількість гібридних автомобілів у модельному ряду

Причиною глобальної відкличної кампанії став несправний повзунок електропідігріву передніх сидінь. Перемикач може застрягти у ввімкненому положенні, поступово деталь нагрівається, а в певних випадках виникає задимлення і пожежа. Kia відомо щонайменше про один випадок загоряння крісла водія під час керування автомобілем, ще в шести випадках розплавився блок електроприводу.

Останні новини:  В Україні презентували черговий комунальний автомобіль

Дилери Kia встановлять новий кронштейн перемикача підігріву сидінь, а також замінять ручки управління регулюваннями крісел. Обдзвонювати власників проблемних Telluride почнуть 30 липня, але всі власники машин можуть зателефонувати на гарячу лінію або інакше зв’язатися з автовиробником для позапланового ремонту позашляховиків.

Дефект електроприводів крісел став другим приводом для відкликання всіх проданих Kia Telluride. Першого разу позашляховики безкоштовно ремонтували два місяці тому через проблему з режимом паркінг в автоматичній трансмісії. Також Kia Telluride фігурували у відкликанні з дефектними моторами V6.

Останні новини:  Експерт назвав автомобіль, який здатний подолати 800 000 км без поломок



nnews.com.ua