Знаменитий Porsche Cayenne переходить на електрику (Фото)

23.05.2024   19:33    440

У 2026 році Porsche Cayenne нарешті отримає електричну версію, хоча бензинові моделі з двигунами V8 продовжують радувати шанувальників своєю потужністю. Porsche одночасно дотримується традиційного задньомоторного дизайну 911 і активно впроваджує інновації, такі як перший Cayenne і майбутні електричні моделі 718.

Cayenne EV буде побудований на розширеній платформі Macan Electric (PPE), яка також використовується в Audi Q6 e-tron і незабаром буде використана в Q8 e-tron. Електричний Cayenne буде продаватися разом з оновленою бензиновою версією Cayenne, яка використовує іншу платформу, що підтримує гібридні, але не повністю електричні силові установки.

Останні новини:  Україна отримала від Німеччини міцні потужні пікапи для захисту інфраструктури (Фото)

Наразі невідомо, якими будуть силові агрегати Cayenne EV, але цілком ймовірно, що вони будуть схожі на ті, що використовуються в Macan Electric. Наприклад, базовий Macan 4 має 402 к.с. і розганяється до 100 км/год за 4,9 секунди, тоді як Turbo з 630 к.с. робить це за 3,1 секунди. Cayenne, будучи важчим, може мати дещо нижчу продуктивність, але найшвидші електричні версії, як очікується, зможуть розганятися менш ніж за 3 секунди.

Електричний Cayenne може мати більш сучасний вигляд, ніж бензинова версія, з елементами дизайну від Macan Electric. Він буде швидшим, стильнішим і, ймовірно, матиме більше технологій, коли обидві версії з’являться в автосалонах наприкінці 2026 року.

Останні новини:  Новий Nissan Leaf перетворили на недорогий кросовер: розкрито зовнішність та попередні характеристики



nnews.com.ua