Використання соди в побуті для полегшення свого життя

08.05.2024   14:20    514

Сода – один із найпопулярніших продуктів на кожній кухні. Розповідаємо, як ви можете використовувати її у побуті, крім найпопулярніших призначень.


Майже у будь-якому будинку є сода. Хтось додає її у випічку, хтось використовує для очищення продуктів чи посуду. Хоча багато господинь може і взагалі забути про те, що на їхній кухні стоїть упаковка соди, насправді вона може стати вашою помічницею у великій кількості хатніх справ. Розповідаємо, як використовувати соду з користю.

Останні новини:  Техніки массажу, які варто застосовувати, щоб підтягнути ваші очі

Як використовувати соду

Броколі, шпинат і морква під час приготування у вареному вигляді можуть втрачати свій колір. Допомогти у вирішенні такої неприємної ситуації може звичайна харчова сода. Під час приготування овочів у воді додайте 1 чайну ложку соди на 3 літри води. Завдяки цьому ви зможете зберегти кращу консистенцію та апетитніший колір овочів.

Господині розповіли, як ви можете використовувати соду в побуті для полегшення свого життя

Часто у холодильнику може виникати не дуже приємний мікс із запахів. М’ясо та риба, супи та інші страви, овочі, ковбаса та навіть солодкі продукти в одній купі можуть стати причиною аромату. Аби вирішити таку неприємність, ви можете поставити у холодильник склянку з содою.





Також нейтралізувати неприємний запах допоможе дошка для оброблення овочів і м’яса. Змочіть її водою та зверху посипте невеликою кількістю соди. Місткість із содою ви також можете поставити в туалет або в шафу з продуктами. А якщо додати трішки ефірної олії, то вийде ароматизатор для повітря.

Останні новини:  Поради від садівників  де не варто садити дерева на ділянці
Господині розповіли, як ви можете використовувати соду в побуті для полегшення свого життя

Часто у чайниках, в яких ви заварюєте чай, утворюється чайний наліт. Ви можете нанести соду на губку та стерти наліт або вилити його у місткість содовий розчин – на 500 мілілітрів 2 чайні ложки соди. Залиште все так на 3-4 години, а потім – очистьте.


noviydoctor.com