Українець Артем Довбик – король бомбардирів Іспанії

28.05.2024   11:00    40

Український футбольний талант Артем Довбик зробив те, що до нього не вдавалося жодному співвітчизнику – став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії з футболу сезону 2023/24. Форвард скромної “Жирони” продемонстрував приголомшливу результативність, обійшовши зіркових конкурентів і встановивши рекорд для українських гравців.

Переможна гонка за “Золотою бутсою”

За підсумками сезону Артем Довбик відзначився 24 забитими голами, вирвавши перемогу у норвежця Александера Серлота з “Вільярреала” з перевагою всього в один м’яч. Цікаво, що путівку до лідерства в бомбардирських перегонах українцю видав хет-трик в останньому турі, коли суперник зазнав травми.

Останні новини:  Коли в Україні стане спекотніше: названо точні дати

Історичне досягнення для України

Перемога Довбика в гонці бомбардирів не лише перервала 15-річну гегемонію гравців “Реала” та “Барселони”, а й увійшла в історію українського футболу. Раніше жодному співвітчизнику не вдавалося стати найкращим голеадором престижного чемпіонату Іспанії.

Рекордні 24 голи за сезон

Окрім звання найвлучнішого бомбардира, Артем Довбик повторив рекорд результативності для українських футболістів у топ-5 чемпіонатах Європи. 24 забиті м’ячі – такий самий показник, як у легендарного Андрія Шевченка у кращі сезони за “Мілан”. Довбик також став другим українцем після Шевченка, хто удостоївся звання найкращого голеадора провідного європейського чемпіонату.

Останні новини:  Замах на Трампа: у ФБР розповіли про сумніви слідчих

Багатогранний бомбардир

Аналізуючи гольовий внесок Довбика цього сезону, вражає різноманітність його забитих м’ячів – від пенальті до голів головою. Українець демонстрував захопливі гольові серії, двічі оформлював хет-трики, а всього на його рахунку 32 гольові дії (24 голи + 8 асистів).



pb-news.info