Стало відомо, коли ЗСУ отримають ракети для Patriot від Іспанії

22.05.2024   11:54    22

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес повідомила, що ці ракети вже прямують до України, прибуття очікується найближчими днями. Це оголошення є частиною ширшої військової підтримки Іспанією України, яка також включає поставку бойових танків Leopard, систем боротьби з безпілотниками, систем оптико-електронного спостереження та 155-мм снарядів.

Зараз в Україні є одна батарея Patriot, надана США, інша – Німеччиною, а також дві додаткові пускові установки, надіслані Нідерландами.

Система ППО “Патріот” – це система протиповітряної оборони великої дальності, яка працює на всій висоті, у будь-яку погоду, призначена для протидії різноманітним повітряним загрозам. Кожна ракета Patriot важить 900 кг і має довжину 5,8 метра. Одна батарея Patriot може бути озброєна чотирма ракетами.

Останні новини:  Україна не буде брати участь в засіданні Радбезу ООН, яке скликала Росія

Ця система широко використовується кількома країнами, включаючи Німеччину, Грецію, Ізраїль, Японію, Йорданію, Кувейт, Марокко, Нідерланди, Польщу, Катар, Румунію, Саудівську Аравію, Іспанію, Південну Корею, Швейцарію, Тайвань, Україну, Об’єднані Арабські Емірати та Сполучені Штати. Її глобальне впровадження свідчить про ефективність і надійність. Крім того, система довела свою бойову ефективність в Україні. Однак українські сили не мають достатньо систем Patriot через їх високу вартість.

Ракета «Петріот» має радіус дії 70 км і наводиться за допомогою радара з пасивним електронним скануванням (PESA), який включає систему ідентифікації «свій чи ворог» (IFF), засоби електронної протидії (ECCM) і трак-ві-ракету (TVM). Цей складний радар у поєднанні з системою контролю ураження AN/MSQ-104, групою антен OE-349 та електростанцією EPP-III дозволяє точно виявляти загрози та перехоплювати їх.

Останні новини:  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади

Ракета оснащена 90-кілограмовою боєголовкою, яка містить осколкову вибухівку M248 Composition B, посилену двома шарами попередньо сформованих осколків і Octol 75/25 для максимальної ефективності проти повітряних цілей. Супутній радар, такий як AN/MPQ-53 або -65, відіграє вирішальну роль у виявленні та супроводі цілей, забезпечуючи оптимальне покриття та захист.

Роблес підкреслив важливість цієї допомоги для того, щоб Україна могла ефективно захищатися від нападів, які тривають. Під час засідання Контактної групи з питань оборони України вона підтвердила зобов’язання Іспанії підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно. Підтримка Іспанії є частиною колективних зусиль країн ЄС і НАТО з надання Україні засобів захисту її суверенітету та відповіді на російську агресію.





wheel-news.com

Останні новини:  Одна з бригад ЗСУ отримала БМП-2 з бойовим модулем "Парус"