Психіатр назвала симптоми вигорання у батьків та розповіла, як подолати цей стан

28.05.2024   19:00    14

Дитячий психіатр Юліана Маслак перерахувала симптоми емоційного вигорання у батьків, яке згодом може призвести до депресії, пояснивши, як подолати цей стан.

Внаслідок сильної перевтоми та виснаження у батьків виникає емоційне вигорання, яке може призвести до депресії. Психіатр розповіла, що поява такого стану не залежить від віку батьків чи дитини.

Про це інформує «НБН» із посиланням на платформу доказової інформації про здоров’я «Бережи себе».

Останні новини:  Як правильно доглядати за неслухняним волоссям

За словами фахівця, відчуття постійної втоми, безсилля, втрата інтересу та задоволення від взаємодії з дитиною, а також зменшення емоційної залученості у взаємодію з дитиною та оточуючими – симптоми емоційного вигорання у батьків.

Щоб подолати цей стан, Маслак радить дотримуватися трьох рекомендацій. Насамперед мають бути реалістичні очікування від батьківства, треба усвідомити, що це постійний процес адаптації та навчання.

Останні новини:  Дієвий метод випрасувати постільну білизну без праски

Для запобігання емоційному вигоранню партнерам важливо приймати та впроваджувати допомогу з боку членів сім’ї, а також розподіляти відповідальність.

Окрім цього, психіатр радить залучати дитину до виконання побутових завдань відповідно до її віку, наприклад, разом готувати або скласти графік прибирань.