Прості правила, які допоможуть уникнути алергії на косметику

08.05.2024   01:23    487

Косметикою користується практично кожна особа прекрасної статі. Дівчина використовує і декоративні засоби, і ті, які призначені для догляду за шкірою, для підтримання її в нормальному стані.

У більшості випадків вона отримує хороші результати, домагається того зовнішнього вигляду, якого очікувала, в якому бажала бути завжди. Але часом трапляється неприємність у вигляді алергії, яка проявлятися може і набряком, і почервонінням покривів, і висипом. З усім цим панянка не хоче стикатися ніколи. У випадку з косметикою це можна запобігти.

Останні новини:  Вчені визначили, що газовані напої небезпечні для мозку

Нічого особливого для цього не доведеться робити. Буде потрібно лише дотримуватися кількох порад.

Користуватися однією і тією ж косметикою

Бажано, щоб виробник був перевірений, щоб була переконаність в тому, що продукція все-таки пройшла сертифікацію. Точно не варто брати косметику різних виробників, змішувати її, користуватися нею в один і той же період.



Дуже ймовірно, що так доведеться змішати занадто велику кількість різних компонентів, що жодна шкіра не витримає. Такий “коктейль” неодмінно викличе алергічну реакцію.

Ніяких ароматизаторів

Використовувати засоби з ними приємно, оскільки пахнуть вони смачно. Але не варто йти на поводу у подібного бажання. Якщо у косметичних засобів є аромат, то це свідчить про те, що в них є ароматизатор.



Його надлишок не приносить користі здоров’ю, а ось алергію точно може викликати. Те ж саме стосується і косметики, у якої термін зберігання дуже довгий. З найбільшою ймовірністю таким він є, тому що в своєму складі вони містять величезну кількість консервантів.

Останні новини:  Чому краще не пити напої з жерстяних банок

Не купувати із запасом

Велика спокуса зробити це, коли щось продається по акції. Але не варто піддаватися її. Коли косметика довго зберігається, виходить термін її придатності.

Компоненти, які в ній є, будуть розкладатися, будуть втрачати свої властивості, а також придбають нові. Вони і можуть привести до небажаних реакцій на шкірі, які будуть псувати її зовнішній вигляд.

Останні новини:  Фахівці назвали 4 хвороби, які не існують насправді

Ці прості правила допоможуть уникнути алергії, а також забути про неї назавжди. Шкіра при цьому буде добре виглядати, буде відмінно себе почувати.