Kia показала перші фото кросовера EV3

08.05.2024   13:00    653

Перед прем’єрою серійної моделі EV3, запланованої на 23 травня, Kia поділилася подробицями про новинку та оприлюднила декілька фотографій моделі. Компактний кросовер з електричною силовою установкою, за попередніми даними, коштуватиме близько 30 тисяч доларів.


Однойменний концепт показали восени минулого року. Тоді повідомлялося, що EV3 виконано відповідно до дизайнерської філософії Opposites United, що перекладається як «єднання протилежностей», і демонструє можливості електричної архітектури Kia та широке застосування екологічно чистих матеріалів, у тому числі біопластику. Серійна версія має таку саму концепцію: дизайн екстер’єру майже повністю повторюватиме торішній шоу-кар.

Останні новини:  Бюджетний економічний кросовер BYD показали під час тестування

А ось салон, який поки не показали, швидше за все спростять та адаптують під серійну машину. При цьому Kia навряд чи відмовиться від використання екологічних матеріалів в оздобленні.



В основу EV3 лягла платформа E-GMP, на якій базуються інші електромобілі Kia та Hyundai. Однак якщо топовим моделям дісталася 800-вольтова архітектура, то у доступнішого EV3 вона буде 400-вольтовою. Також відомо, що для кросовера запропонують дві батареї різної ємності на вибір – 58 та 77,4 кВт-год. Можна припустити, що на одному заряді 77,4-кіловатного акумулятора EV3 зможе проїхати близько 500 кілометрів – показник на рівні Ioniq 5 з аналогічною батареєю.



Тим часом до оновлення готується інша електрична модель Kia — кросовер EV6. Його прем’єра відбудеться до кінця року. Електромобіль перетвориться зовні та, ймовірно, всередині, а також отримає покращені електронні помічники водія та сучаснішу мультимедійну систему. EV6 пророкують і нову батарею на 84 кВт-год від Hyundai Ioniq 5, яка замінить актуальну 77,4-кіловатну.

Останні новини:  Нещодавно оновлений кросовер Duster тепер став ще дешевшим


avtomir.ua