Фахівець назвав автомобілі, коробки передач яких потрібно обслуговувати рідше за інші

08.05.2024   09:33    612

Будь-який автолюбитель знає, що утримувати машину в сучасних умовах дуже дорого. При цьому йдеться не тільки про преміальні марки, а й про моделі з недорогого сегмента. Однією з ключових статей витрат можна назвати обслуговування КПП, яке, як зазначив автомеханік, потрібно робити якмога частіше, за винятком хіба що моделей марки Renault.


Подробиці

Отже, коли ж змінюється масло в трансмісії та які супровідні роботи необхідно під час цієї процедури виконати. Загалом, для кожної марки і моделі ТЗ виробники встановлюють абсолютно різні інтервали. Важливо відзначити, що тут багато що залежить від типу трансмісії. Наприклад, якщо говорити про класичну «механіку», то на ній можна міняти мастило раз на 90 – 100 тисяч кілометрів пробігу і знати, що КПП проживе довго.



Якщо розглядати класичний «автомат», то тут зміна мастила потрібна частіше. При цьому експерти радять проводити саме часткову заміну. Наприклад, для середньостатистичного автомобіля на АКПП мастило рекомендується міняти раз на 40-50 тисяч кілометрів пробігу. Якщо говорити про роботизовані КПП, то тут слід дотримуватися регламенту і проводити заміну мастила частіше, хоча б раз на 30 тисяч км. Що стосується варіаторів, то на деяких ТЗ вони не обслуговуються.

Останні новини:  Розкриті подробиці про новий електрокар від GM

Однак це не означає, що на тих самих Renault, якщо виробником не передбачено обслуговування КПП, необхідно забути про цю процедуру. Безумовно, розробник буде стверджувати, що масло в трансмісії розраховане на весь термін експлуатації авто. Але це прийнятно лише тоді, коли машина використовується в ідеальних умовах, яких у Україні домогтися практично неможливо. Що ж стосується заміни мастила у варіаторі, то цей процес варто здійснювати хоча б раз на 30-40 тисяч км пробігу.



Варто зазначити, що на будь-яких КПП найкраще проводити часткову заміну оливи, яка не потребує демонтажу і розбору трансмісії. Це зі свого боку гарантує, що жодні внутрішні елементи не будуть пошкоджені в результаті роботи фахівця. Першу часткову заміну проводять двічі або тричі поспіль з невеликим інтервалом (пробігом), щоб можна було повністю перейти на відповідну за вибором автомобіліста трансмісійну оливу.

Останні новини:  Комфортні та потужні: Японія передала ЗСУ 100 позашляховиків Mitsubishi Type

Що стосується повної заміни мастила в КПП з її розбором і подальшим чищенням, а також зміною фільтра, то цю процедуру можна відкласти на більш пізні етапи. Наприклад, фахівці для більшості коробок радять замислюватися про повну заміну трансмісійного мастила на пробігах в районі 90 – 100 тисяч кілометрів. Це цілком актуально за умови, що раніше проводилася своєчасна часткова заміна мастила. Що ж стосується самих виробників ТЗ, то тут рекомендації щодо заміни мастила не такі категоричні. Наприклад, у Hyundai радять займатися процедурою на пробігах понад 100 тис. км.

Останні новини:  Штраф до 340 гривень: яким водіям загрожує покарання за паління за кермом


wheel-news.com