Експерти розповіли дієвий лайфхак, який полегшить процес поливу городу та саду

23.05.2024   23:40    24

Якщо використовувати звичайні пластикові пляшки з розумом, то вони легко можуть стати незамінними помічниками та справжніми рятівниками на городі. Дачники можуть використовувати їх для порятунку рослин від заморозків, для боротьби зі шкідниками та бур’янами, а також – для полегшення та оптимізації процесу поливу грядок. Лайфхак, про який ми розповімо далі, точно сподобається вам.

Як полегшити полив городу

Досвідчений городник та автор особистого дачного блогу розповів, як можна зі звичайної 5-літрової пляшки зробити ефективну лійку для городу. Вам знадобиться зробити всього кілька кроків. Візьміть велику пляшку, відріжте від неї верх із шийкою, а у дні зробіть кілька десятків отворів за допомогою шила. Також знадобиться палиця – ви можете використовувати ручку від лопати.

Останні новини:  Чи варто давати дітям кишенькові гроші

З обох сторін пляшки потрібно вирізати круглі отвори, діаметр яких буде дорівнювати вашій палиці. Потім потрібно вставити цю палицю у пляшку. Аби місткість не сковзала, ви можете зробити бар’єр на кінці палиці – наприклад, прив’яжіть ганчірку або намотайте товсту нитку. Такий готовий пристрій ви можете використовувати для поливу грядок. Наберіть у пляшку воду з бочки чи тазу та беріться до поливу.

Останні новини:  Експерти розповіли, як освіжити туалетну кімнату без хімії

Готовий винахід здатен допомогти городникам у тому випадку, якщо грядки на городі доволі широкі, а дістати до них звичайною лійкою змоги немає. Так, вам не доведеться постійно бігати та обходити грядки з обох сторін, аби полити всю поверхню та наситити вологою кожну рослину, яка там росте.