Байден заборонив імпорт російського урану до США

15.05.2024   10:21    18

Документ набуде чинності через 90 днів після його підписання.

Президент США Джо Байден підписав законопроект про заборону імпорту російського урану, раніше ухвалений Конгресом США, повідомляє «Сьогодні» .

Документ набуде чинності через 90 днів після його підписання. До січня 2028 року Міненерго США зможе видавати дозволи на імпорт із РФ у разі, якщо інших джерел постачання відсутні. Обмеження діятиме до 2040 року.

Останні новини:  Відкриття Олімпіади: в Парижі затримуються поїзди через акти вандалізму

Радник з національної безпеки США Джейк Салліван заявив, що це «історичний закон, який зміцнить енергетичну та економічну безпеку США та усуне залежність від Росії в галузі цивільної ядерної енергетики».

На думку адміністрації Байдена, «новий закон відновлює лідерство Америки в ядерному секторі» та «допоможе забезпечити безпеку енергетичного сектора США для майбутніх поколінь».

У Білому домі також сподіваються, що нещодавно схвалене виділення $2,72 млрд у цю сферу «дасть поштовх до створення нових збагачувальних потужностей у США та дасть чіткий сигнал промисловості про те, що ми прагнемо довгострокового зростання в нашому ядерному секторі».

Останні новини:  У НАТО відреагували на уламки "шахедів" у Румунії


expert.in.ua