Американська фірма випустить електричні версії Ford GT і DeLorean DMC-12

08.05.2024   06:24    424

Електромоди назвуть GT1e і DMC-EV і оснастять чотиримоторними силовими установками. В основу першого ляже шасі гоночного Ford GT першого покоління, другого – оригінальний DMC-12 1981-1983 років випуску. Електрокари вийдуть невеликою серією, а їхнім покупцям запропонують низку привілеїв і доступ до консьєрж-сервісу. Скільки коштуватимуть машини, поки що невідомо.


Фірма Lynx Motors, що базується в місті Остін, штат Техас, вирішила повернути до життя дві історичні моделі: Ford GT першого покоління і культовий DeLorean DMC-12. Обидві відродять у вигляді електромодів і випустять невеликим тиражем. Для побудови купе GT1e у швейцарської Matech Concepts були придбані кілька шасі від гоночних Ford GT 2005 року, а також прес-форми панелей кузова. Характеристики електрокару обіцяні вражаючі: чотири електромотори, повний привід і розгін до 97 кілометрів на годину за півтори секунди при максималці понад 515 кілометрів на годину.

Останні новини:  Автомеханік розкрив секрет, що подовжує термін служби ременя ГРМ
Lynx GT1e
Lynx
Lynx GT1e
Lynx
Lynx GT1e
Lynx
Lynx GT1e
Lynx

Сумарна віддача електромоторів у GT1e нібито перевищить 2400 кінських сил, а джерелом струму для них виступить авіаційна батарея Amprius ємністю 100 кіловат-годин. Розрахунковий запас ходу на одній зарядці – 402 кілометри. Електромод оснастять роз’ємом NACS (North American Charging Standard), повністю світлодіодною оптикою, каркасом безпеки, трекшн-контролем, а також цифровою приладовою панеллю і сенсорним екраном мультимедіа. Тираж Lynx GT1e становитиме лише 27 екземплярів, проте ні цін, ні термінів початку виробництва поки що немає.

Останні новини:  Їзда на червоний в Україні: які штрафи загрожують водіям і чи можна уникнути покарання
Lynx DMC-EV
Lynx
Lynx DMC-EV
Lynx

Електричні Lynx DMC-EV, своєю чергою, будуть засновані на оригінальних DeLorean DMC-12 1981-1983 років випуску. Їм перероблять екстер’єр та інтер’єр (Док і Марті про таке навіть не мріяли), а штатний двигун замінять на установку з чотирма мотор-колесами Elaphe і батареєю CATL ємністю 70 кіловат-годин. Електрокари зможуть прискорюватися до 97 кілометрів на годину за чотири секунди і проїжджати без підзарядки ті самі 400 кілометрів, що і GT1e. Загалом Lynx планує побудувати сотню таких машин.







nnews.com.ua

Останні новини:  Як виглядає електрокар за 100 000 грн (фото)