5 лайфхаків, щоб маленька квартира стала функціональною

28.05.2024   18:20    25

Маленькі квартири змушують власників використовувати простір на максимум, інакше розміститися в них із комфортом навряд чи вдасться. Дизайнери інтер’єру пропонують скористатися кількома лайфхаками, які перетворять приміщення.

Зонуйте приміщення

Одна кімната може використовуватися, як вітальня та спальня, кухня та їдальня. Для цього простір потрібно зонувати. Наприклад, у квартирі з високими стелями можна зробити ліжко-горище, а під нею розмістити кабінет чи крісла для відпочинку.

Зонувати простір можна за допомогою різних матеріалів. Так часто роблять у кухнях, поєднаних зі їдальнею чи кімнатою. Підлогу біля плити та робочої поверхні вистилають плиткою, а в обідній зоні – паркетом або ламінатом. Не менш виграшно виглядає зонування кольором. Можна використовувати меблі або контрастні відтінки.

Останні новини:  5 помилок в прибиранні кухні, які не приносять нічого, окрім шкоди

Вибирайте функціональні меблі

Наприклад, ліжко з узголів’ям, в якому передбачені полиці, складні стільці для кухні, щоб прибрати їх, коли не знадобляться. У деяких диванів передбачені широкі підлокітники, вони візьмуть на себе функцію журнального столика, а якщо всередині є порожнина, то можна скласти туди пульти, журнали та інші дрібниці.

Використовуйте максимум простору

Останні новини:  Чим вивести пляму від трави з одягу

Не забувайте про висоту кімнати: у кухні ящики під стелю допоможуть знайти місце для побутової техніки та посуду, що не знадобиться щодня. А в кімнаті такі шафи стануть чудовим способом для зберігання постільної білизни, зимових речей, коробок із взуттям.

Навіть у дрібницях іноді можна викроїти простір: наприклад, якщо спеції займають цілу шухляду на кухні, то їх можна пересипати в спеціальні магнітні баночки і розмістити їх на холодильнику.

Останні новини:  Експерти розповіли, як освіжити туалетну кімнату без хімії

Використовуйте колір та світло

Намагайтеся візуально розширити простір за допомогою світлих відтінків та яскравих колірних акцентів. У такому інтер’єрі буде набагато комфортніше: на думку психологів, іноді тіснота стає додатковою причиною стресу.

Встановіть кілька світильників. З їх допомогою ви зможете регулювати атмосферу в кімнаті: яскраве світло вдень допоможе налаштуватися на роботу, а ввечері перетворить приміщення на місце, де можна розслабитися та відпочити.