ЗСУ отримали нову модернізовану БМП-1ТС з українським модулем "Спис-Синтез" (відео)

18.04.2024   23:35    370

Як зазначили експерти, бойовий модуль оснащений автоматичною гарматою ЗТМ-1, гранатометом КБА-117 і має інтегрований протитанковий комплекс “Бар’єр”.

В Українські війська вперше потрапила колісна броньована машина піхоти вітчизняного виробництва. Це модернізована БМП-1ТС з модулем “Спис-Синтез” українського виробництва, яку вже оглянув головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Про це повідомила 18 квітня пресслужба Генштабу ЗСУ.






“Мали змогу з Міністром оборони України Рустемом Умеровим ознайомитися та оцінити нові зразки ОВТ і можливості їх перспективного застосування на полі бою”, — заявив головком.

Останні новини:  Ferrari показала створення двох особливих суперкарів (ВІДЕО)

Крім нової БМП, українському вищому військовому командуванню також було представлено бронемашину Oncilla та іншу техніку. Однак, як зазначили оглядачі “Мілітарного”, “раніше небачену шестиколісну бронемашину, назва якої поки що не афішується”.

Експерти звернули увагу, що цей зразок візуально сильно нагадує відомі машини Mbombe з формулою 6×6, які, як повідомляється, виробляються одним українським підприємством за ліцензією.

Останні новини:  В Перу пасажирський автобус зірвався зі скелі: десятки жертв та поранених (відео)

Що відомо про бронемашину

Цей броньовик був розроблений у 2010 році компанією Paramount Group. Техніка має досить універсальну конструкцію і може бути сконфігурована як бронетранспортер або як високоефективна бойова машина піхоти.

Mbombe оснащений дизельним двигуном Cummins ISBe4 з автоматичною 6-ступінчастою коробкою передач Allison, що дає змогу розвивати швидкість до 100 км/год, при запасі ходу до 700 км.

Останні новини:  У Лондоні затримали озброєного мечем чоловіка (ВІДЕО)