За якими ознаками можна зрозуміти, що сімейне щастя недовговічне?

18.04.2024   05:04    513

На жаль, статистика розлучень в нашій країні не радує: на 10 шлюбів припадає 7 — 8 розлучень. Чому так відбувається? Причини можуть бути найрізноманітніші, але фахівці визначили, за якими «тривожними дзвіночками» можливо визначити, що союз незабаром розпадеться. Найбільш поширеними є наступні.


Причини, за яких розпадаються сім’ї

1. Юний вік при вступі в шлюб

Так, психологи визначили, що ранні шлюби розвалюються швидше тих, в які люди вступають у більш свідомому віці. Пов’язано це з юнацьким максималізмом юних закоханих, їх небажанням йти на компроміси і гормональними сплесками.

2. Неповна зайнятість чоловіка на роботі

Останні новини:  Вербна неділя або Вхід Господній у Єрусалим: історія свята, звичаї, народні прикмети та, що не можна в цей день

Якою б безглуздою ця причина не здавалася б на перший погляд, але недостатня зайнятість чоловіка негативно впливає на відносини в парі. Причинами конфліктів і надалі розлучення стають фінансові та побутові питання, коли чоловік недостатньо заробляє і не хоче ділити домашні обов’язки у зв’язку з наявністю вільного часу.



3. Недостатня освіта

Дивно, але відсутність вищої освіти негативно впливає на стосунки в сім’ї. Каменем спотикання в цій ситуації є низький рівень доходів і брак мудрості подружжя.

4. Неповага до чоловіка (дружини)

Психологи визначили чотири основні причини, які призводять до розлучення — це неповага, критицизм, жертовність і блокування розмов. Всі ці типи поведінки руйнують стосунки і прирікають на їх швидкий розрив.



5. Бурхлива пристрасть

Останні новини:  Японська дієта. Мінус 6 кг за 14 днів

Якщо відносини і сім’я починаються дуже пристрасно і чуттєво, то через кілька років спільного життя полум’я любові затихає. Підтримувати той рівень активності практично немає можливості, тому партнери втрачають інтерес один до одного. А помірна емоційність на початку спільного життя, з часом посилює взаємний потяг подружжя. Такі шлюби більш тривалі.

6. Стреси і емоційне навантаження

Неприємності на роботі, труднощі в кар’єрі чи бізнесі, невдачі і стрес погано впливають на «погоду в домі» і відносини між подружжям. Якщо виливати весь негатив на свого партнера, то в якийсь момент він не витримає і голосно грюкне дверима.

Останні новини:  12 оригінальних комедій для тих, хто стомився від дурних жартів

7. Уникання конфліктів і замовчування проблем

Коли назріває конфлікт і один з подружжя намагається порозумітися і розставити крапки над «і» в складній ситуації, а другий уникає розмови і з’ясування стосунків, то це тривожний дзвіночок вашому шлюбу. Пари з невирішеними конфліктами і тривалими образами часто розпадаються, так і не зрозумівши справжніх причин сварок і образ партнера.