Видобуток вугілля на держшахтах зріс на понад 24% з початку року - Міненерго

02.04.2024   21:18    768

З початку року обсяги видобутку вугілля на державних шахтах зросли на понад 24%. Видобуток вугілля впродовж кількох місяців перевищує довоєнні показники – попри російські обстріли та нестачу персоналу. Про це у вівторок повідомили в Міненерго, передає УНН.

Як зазначається, у березні 2022 року на державних вугледобувних підприємствах було видобуто 173 тисячі тонн і ця цифра протягом тривалого часу зменшувалася. А вже у січні цього року видобуток склав 178 тисяч тонн вугілля, у лютому – 197 тисяч тонн.

Останні новини:  Кабмін скасував обмеження на імпорт послуг для бізнесу

За підсумками березня на державних шахтах видобули вже 221 тисячу тонн – це на 24 % більше, ніж у січні.

Зросли і середньодобові показники видобутку, наголосили в Міненерго. Якщо у вересні вугільники в середньому видобували за добу 4,1 тисячі тонн, то вже у березні – 7,1 тисячі тонн.



Ми маємо подальші плани розвитку, які дозволять нам не тільки стабілізувати ситуацію в галузі, але й підштовхнути до подальшого розвитку, зокрема, збільшуючи обсяги видобутку вугілля, що важливо у межах підготовки до наступного опалювального сезону – зазначив заступник міністра енергетики України Олександр Хейло.

Останні новини:  Кабмін скасував обмеження на імпорт послуг для бізнесу

Як наголосили у відомстві, завдяки зростанню видобутку вугілля на державних підприємствах нарощуються і його запаси на складах енергетичних підприємств. Зокрема, на кінець березня на складах ТЕЦ і ТЕС було накопичено майже 1 млн 208 тисяч тонн вугілля, що на 508 тисяч тонн більше, ніж передбачалося планом.



Це важливо для підготовки до опалювального сезону 2024 – 2025 років, яка вже розпочалася на вітчизняних електростанціях там, де це дозволяють безпекова ситуація та відновлення після масштабних російських обстрілів – йдеться у повідомленні Міненерго.

Останні новини:  Кабмін скасував обмеження на імпорт послуг для бізнесу


inshe.tv