Вчені показали, як виглядала найбільша на Землі тварина Патаготитан

28.04.2024   20:09    7751

Найбільшою твариною на нашій планеті є синій кит. Його довжина може досягати 33,5 м, а вага — понад 140 тонн. У давнину Землю населяли ще більші тварини, пише IFLScience.

Найбільшою твариною Землі за історію її існування вважається патаготитан. Сучасній науці відомий лише один вид цієї тварини — Patagotitan mayorum. Довжина тулуба патаготитану становила 37 метрів, а вага — близько 70 тонн.

Останні новини:  Учені зафіксували неймовірне виверження чорної діри в центрі нашої галактики

Патаготитан походить з роду зауроподових динозаврів з довгими шиями та хвостами. Найвідомішими представниками цього роду є бронтозавр та диплодок. Своєю назвою Patagotitan mayorum зобов’язаний аргентинському регіону Патагонія. Скам’янілості, що дозволили вченим відтворити зовнішній вигляд найбільшої на Землі тварини, було виявлено на півдні Аргентини у 2017 році у кількості шести одиниць.

Патаготитани населяли нашу планету 100 млн років тому (крейдовий період). Вони були травоїдними динозаврами. Довга шия дозволяла тваринам діставати листя високих дерев. За словами вчених, розкопки в Латинській Америці було розпочато археологами набагато пізніше, ніж у Північній півкулі. Таким чином, не виключено, що на континенті можуть бути виявлені скам’янілості більших динозаврів, ніж патаготитан.






inforoom.com.ua

Останні новини:  Вчені зняли на відео, як рослини розмовляють між собою