У Румунії зафіксували кілька невідомих дронів біля бази НАТО

17.04.2024   21:00    570

У Румунії зафіксували кілька безпілотників, ймовірно комерційного типу, в районі розташування 57-ї військової бази США/НАТО на території аеропорту Констанци «Міхаїл-Когелнічану».


Про це повідомляє Romania Insider, передає Укрінформ.

Представники міністерства оборони країни повідомили 16 квітня, що напередодні ввечері, в період між 22:30 і 00:30, співробітники служби безпеки 57-ї авіабази Когелнічану повідомили про присутність у повітрі в районах поблизу військового сектору міжнародного аеропорту Констанци «Міхаїл-Когелнічану», безпілотної літальної системи та, згодом, ще двох таких систем.

Останні новини:  У Литві підтримали ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку

За даними міноборони, безпілотники рухалися на низькій швидкості та невеликій висоті.

«Згідно з процедурами, було вжито всіх заходів для підтримання безпеки в повітряному просторі, а органи управління цивільним повітряним рухом були оперативно поінформовані про ситуацію, що склалася. Також застосовувалися засоби протидії радіоелектронної та радіолокаційної боротьби, а візуальний контакт з останніми двома (безпілотними – ред.) системами було втрачено близько 00:30», — зазначили в міністерстві.



Повідомляється, що міністерство повідомило Військову прокуратуру. Також на рівні військової частини призначено комісію з розслідування події на чолі з начальником штабу 57-ї авіабази.

Останні новини:  У Танзанії через повінь загинули 155 осіб

57-ма авіабаза імені Когелнічану є основою для спорудження найбільшої бази НАТО в Європі, на якій зможуть розміститися до 10 тисяч військовослужбовців. Російська влада назвала її “головною загрозою”.



Фото: Iulian Ernst/Romania Insider


news-xl.net