У Південній Кореї планують часткову заборону iPhone

24.04.2024   23:00    243


Видання Korea Herald повідомило, що кілька військовослужбовців повідомили, що південнокорейські військові розглядають можливість повної заборони на використання мобільних телефонів Apple у військових будівлях. Військові стурбовані витоком конфіденційної інформації через записи.


Штаб ВПС Південної Кореї 11 квітня опублікував внутрішнє оголошення на сервері військової інтрамережі, в якому йдеться про те, що починаючи з 1 червня будь-який пристрій, який здатний записувати та не дає змоги стороннім додаткам керувати вбудованими функціями iPhone, повністю заборонено. До заборонених пристроїв також належать різні розумні годинники і переносні пристрої.

Смартфони на базі Android (переважно від Samsung) все ще доступні. iPhone відключений, оскільки Apple не дозволяє стороннім додаткам контролювати вбудовані функції iPhone. Defense Mobile Security, програма управління мобільними пристроями, яку використовують південнокорейські військові, обмежує деякі функції смартфона, зокрема камеру, Wi-Fi, мережеві підключення, функції USB і мікрофони.



У внутрішньому бюлетені йдеться про те, що будь-яка форма запису має бути заблокована, включно з не тільки формальними комунікаціями, як-от зустрічі, службові розмови, оголошення, скарги та запити громадськості, а й неформальними комунікаціями (у військових будівлях), як от приватні телефонні дзвінки.



Штаб армії Південної Кореї тестує цю заборону з квітня. Якщо заборону буде розширено, вона охопить всі інші південнокорейські війська і торкнеться майже 500 000 південнокорейських солдатів. (Примітка ithome: загальна чисельність південнокорейських військовослужбовців становить 499 800 осіб, зокрема 365 000 в армії, 69 800 у військово-морському флоті та 65 000 у ВПС).

Останні новини:  Китай не готовий до роботи над планом повернення миру в Україну - США

Наразі південнокорейські солдати, які проходять обов’язкову військову службу, можуть користуватися смартфонами з 18:00 до 21:00 щодня. Міністерство оборони Південної Кореї оголосило, що поступово розширюватиме час, протягом якого солдати можуть користуватися смартфонами. Використовувати свої смартфони максимум з 6:00 до 21:00. Солдати з телефонами Android матимуть можливість використовувати свої телефони протягом тривалого часу всередині військових будівель.

Останні новини:  США так довго воювали з повстанцями, що забули, що таке справжня війна, – Business Insider

Однак цей захисний додаток південнокорейських військових зазнав критики за ненадійність. Для різних версій систем Android функції, які додаток може обмежувати, також різні. Військовий чиновник заявив, що проблема може бути вирішена в подальшому оновленні програмного забезпечення.

Національна комісія з прав людини Південної Кореї постановила, що обов’язкове встановлення застосунків безпеки для всіх військовослужбовців у кожному місці є надмірним обмеженням прав людини, а також рекомендувала обмежити обсяг обов’язкового встановлення застосунків необхідним персоналом і місцями.

Останні новини:  Байден буде менше приділяти уваги Україні - Politico


portaltele.com.ua