Країни G7 більше не розглядають конфіскацію російських активів на користь України – ЗМІ

04.05.2024   07:11    287

Тепер “Велика сімка” шукає менш радикальні варіанти.

Про це пише Financial Times, передає 24 канал Економіка.

У G7 повідомили, що їх лідери нині шукають альтернативні способи отримання коштів із заморожених активів. Натомість повна конфіскація російських грошей не на порядку денному.


Ще у лютому Бельгія запропонувала використати як забезпечення під залучення боргового фінансування для України, 190 мільярдів євро, які зберігаються у депозитарії Euroclear. Проте цю ідею не підтримали через низку ризиків.

Останні новини:  США ввели санкції проти Росії через отримання зброї у КНДР

Натомість у квітні 2024 року США запропонували залучити фінансування для України через позику або облігації під заставу майбутніх прибутків від заморожених активів. Це б дозволило залучити до 50 мільярдів доларів для України без ризиків.

Якщо колись відбудуться мирні переговори й Україна вирішить взяти в них участь, може виникнути ситуація, коли Росія вимагатиме назад свої заморожені активи, а в обмін погодиться піти Україні на територіальні поступки. Цього не можна буде зробити, якщо ви вже заклали активи,
– пояснив один з чиновників Німеччини.



Основною проблемою європейського плану є те, що Україні потрібні гроші зараз. До того ж, якщо війна незабаром закінчиться, то виникне проблема – що робити з коштами.

Останні новини:  Франція переслала в Нову Каледонію великий поліцейський контингент

Україна активно закликає конфіскувати російські активи на свою користь. Проте лідери деяких європейських країн виступають проти цього, посилаючись на “безпідставність” такого рішення.




inshe.tv