Стало відомо, скільки боєприпасів, ракет і пускових установок Росія отримала від Північної Кореї

04.05.2024   08:00    2656

З кінця минулого року Північна Корея відправила в Росію майже 11 000 контейнерів боєприпасів, а також пускові установки балістичних ракет і десятки таких ракет, заявила виконувач обов’язків заступника голови місії США при Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Трейсі Ньюелл, повідомляє УкрІнформ.


Подробиці

Повідомлення про зв’язки між Росією та Північною Кореєю почали з’являтися у 2023 році. Україна неодноразово знаходила у своїх містах уламки північнокорейських ракет.

«З кінця минулого року Північна Корея поставила в Росію майже 11 тисяч контейнерів боєприпасів, а також пускові установки для балістичних ракет і десятки балістичних ракет. Росія неодноразово використовувала цю зброю для ударів по українській інфраструктурі», – сказала Трейсі Ньюелл.

За словами американського дипломата, Пхеньян, у свою чергу, планує отримати винищувачі, ракети «земля-повітря», бронетехніку, обладнання або технології для виробництва балістичних ракет та інші передові технології.

«Очевидно, що Росія і Північна Корея порушують резолюції Ради Безпеки ООН, беручи участь у цих поставках», – заявила вона.

Ньюелл також зазначила, що Іран також продовжує постачати Росії безпілотники, боєприпаси класу «повітря-земля» і артилерійські снаряди. Ці поставки іранських безпілотників «дозволяють Росії продовжувати кампанію бомбардування українських міст та цивільної інфраструктури».

«США попередили, що Росія веде переговори з Іраном про закупівлю балістичних ракет малої дальності для використання проти України, і ці переговори активно просуваються», — сказав представник місії США в ОБСЄ.

Дипломат додав, що Росія та Іран також поглиблюють свої зв’язки в інших сферах, зокрема в нафтогазовому та банківському секторах, і така співпраця підриває зусилля Заходу, спрямовані на припинення війни Росії проти України.






wheel-news.com

Останні новини:  В РФ поскаржились на загибель 830 тисяч га посівів через заморозки