Smart показав найбільше авто в історії: електромобіль з величезною батареєю

24.04.2024   13:00    460

Часи мініатюрних автомобілів Smart минули, останні моделі компанії стають все більшими. Новий концепт-кар з лаконічною назвою №5 анонсує нову серійну модель, що вийде пізніше цього року. Компанія не називає точних розмірів авто, але повідомляє, що концепція – це справжній середньорозмірний кросовер.


 

Компактний кросовер дуже схожий на футуристичний варіант Mercedes-Benz GLB із позашляховими елементами. Smart також додав концепт-кару масивні захисні накладки та ліску від гілок. “Пригодницька” тема концепту підкреслюється вбудованою лебідкою та відкидною задньою сходинкою для доступу на дах.

Останні новини:  Як ставити машину, щоб евакуатор не зміг її забрати

У компанії нове авто називають “найуніверсальнішим Smart усіх часів”. Відомо, що новинка має систему повного приводу завдяки парі електродвигунів. Зазначається, що Concept #5 отримав тягову батарею ємністю понад 100 кВт*год.

Електромобіль використовує 800-вольтову технологію швидкої зарядки: йому потрібно лише 15 хвилин, щоб зарядити акумулятор від 10 до 80 відсотків. Повністю заряджений електричний кросовер може подолати понад 550 км на одному заряді тягової батареї.

Останні новини:  Три найнадійніші моделі бренду GMC на вторинному ринку

Відомо, що середньорозмірний кросовер візьме участь у виставці Auto China 2024 у Пекіні. Серійна версія нового електричного авто від Smart дебютує у другій половині року.

Нагадаємо, Smart не є дочірньою компанією Mercedes з 2019 року. Це спільне підприємство між німецьким брендом і Geely у співвідношенні 50:50.






autogeek.com.ua