Росія планує перекинути в Україну нову зенітну систему 2С38 "Дерівація"

11.04.2024   10:51    453

За словаии директора російського оборонно-промислового концерну «Ростех» нову техніку збираються відправити на передову. Очікується, що вона краще підходять для нових викликів на фронті та захищена від нової зброї, наприклад безпілотників. Однією з таких машин є ПВО «Деривація». Цю зенітну артилерію вони планують відправити на фронт дуже скоро.


Подробиці

Промисловий директор держкомпанії Бехан Оздоєв заявив ЗМІ:

«Минулого року ми завершили розробку кількох нових систем. Серед них 57-мм зенітно-артилерійський комплекс «Деривація-ПВО»

«Деривація-ПВО» розроблена для заміни зенітних комплексів «Шилка» і «Тунгуска» в підрозділах тактичного ППО сухопутних військ Росії. Його основна мета — боротьба з крилатими ракетами і снарядами РСЗВ, літаками і гелікоптерами, а також безпілотниками і навіть легкоброньованими наземними цілями снарядом калібру 57 мм на середніх і малих висотах.



Розробка ЗРК “Деривація-ПВО” була ініційована Росією на початку 2010-х років. Зокрема, звіти вказують на те, що розробка почалася приблизно в 2014 році в рамках поточних зусиль Росії з модернізації та розширення можливостей протиповітряної оборони, особливо у відповідь на новітні повітряні загрози, такі як безпілотники та системи нападу на низькій висоті. Повна назва цієї системи – «2С38 Деривація-ПВО». Ця система створена на базі шасі БМП-3 і оснащена 57-мм автоматичною гарматою, здатною вести стрільбу високої інтенсивності.



Конструкція «Деривації-ПВО» включає сучасні засоби виявлення та супроводу, з РЛС керування вогнем та оптичними системами для ураження цілей в умовах обмеженої видимості або без допомоги РЛС. Система може використовувати спеціальні боєприпаси, включаючи керовані снаряди та програмовані осколкові боєприпаси для підвищення ефективності проти різноманітних повітряних і наземних легкоброньованих загроз.

Останні новини:  Здала дівчина: стали відомі подробиці затримання військового США у РФ

Вперше введений у збройні сили Росії для випробувань приблизно у 2018 році, «Деривація-ПВО» розглядається як відповідь на сучасні потреби протиповітряної оборони малої дальності. ЗАК «Деривація ПВО» побудований на шасі БМП-3, дальність ураження його гармати становить 6 км, висота ураження — 4,5 км, скорострільність — 120 пострілів за хвилину. Враховуючи високу мобільність і здатність долати водні перешкоди, «Деривація» використовується як заміна зенітних систем; однак він має лише легку броню. Незважаючи на те, що він може вести вогонь по різних цілях, як повітряних, так і потенційно наземних, він не розташовуватиметься на лінії фронту, але справді може створювати захисний міхур навколо важливих цілей.

Останні новини:  Поставки нафти з РФ перестрибнули рівень 2023 року: Bloomberg вказало на проблеми з НПЗ


wheel-news.com