Рецепт смачного і соковитого салату з грибами без майонезу

19.04.2024   01:00    249

Цей салат зі смаженими печерицями стане зіркою вашого святкового столу і гарантовано першим буде з’їденим. Легкий, свіжий і соковитий – саме таким виходить цей салат.


У весняно-літній період хочеться споживати побільше легких і свіжих страв. Звичні Олів’є та Шуба здаються занадто важкими та жирними, тому хочеться чогось зовсім іншого. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний, соковитий та свіжий салат з печерицями, який можна подати на святковий стіл, або просто приготувати на вечерю. Він готується зі свіжих овочів і без майонезу, тому точно не нашкодить вашій фігурі.

Останні новини:  Що додають господині до сирників, щоб вони не розвалювалися

Необхідні інгредієнти:

  • печериці – 300 г;
  • болгарський перець – 1 шт;
  • червона цибуля – 1 шт;
  • кріп та петрушка – 1 пучок;
  • часник – 3 зуб.;
  • цукор – 1 ч.л;
  • лимонний сік – 1 ст.л;
  • олія – 5 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Печериці добре промиваємо і ріжемо крупними шматками: якщо гриби невеликого розміру, то ріжемо навпіл, а якщо крупні – на 4 частини.



Розігріваємо сковорідку з рослинною олією (3 ст.л) і перекладаємо туди нарізані гриби. Додаємо дрібку солі та чорного перцю і смажимо на середньому вогні періодично помішуючи 10-15 хвилин.

Останні новини:  Час на обідню перерву — томатний суп з кускусом та горошком
Рецепт смачного і соковитого салату з грибами без майонезу

Болгарський перець ріжемо соломкою. Салат буде виглядати ще ефектніше, якщо взяти перець різного кольору. Перекладаємо перець у салатник. Туди ж нарізаємо тонкими четверть кільцями червону цибулю. Кріп та петрушку дрібно ріжемо і додаємо до інших інгредієнтів. Обсмажені гриби треба охолодити і додати до салату.

Рецепт смачного і соковитого салату з грибами без майонезу

Для заправки змішайте у мисці сіль, цукор, чорний перець, лимонний сік та олію (2 ст.л) і видавте туди часник. Все ретельно перемішайте і заправте салат.



Готовий салат можна відразу подавати до столу, та якщо він настоїться в холодильнику протягом години, то стане ще смачнішим. Салат дуже свіжий, легкий і пікантний. Овочі та гриби добре промариновуються у заправці і стають нереально смачними.

Останні новини:  Рецепт смачної і оригінальної закуски з оселедця

Смачного!


odnaminyta.com