Range Rover Electric вперше показали на фото без камуфляжу

24.04.2024   11:31    544

Британська компанія JLR готується до прем’єри повністю електричної версії свого флагманського позашляховика Range Rover. Вона відбудеться цього року, а сьогодні оприлюднені фотографії передсерійного прототипу без камуфляжу.

Електричний позашляховик зовні мало чим відрізняється від «вуглеводневого» Range Rover п’ятого покоління. Але в «зеленій» версії буде свій особливий декор і решітка між фарами зі зменшеними прорізами. У кормі, звичайно, не буде вихлопних труб, а в іншому це звичайний Range Rover. Принципових змін у салоні електричного позашляховика порівняно з «вуглеводневими» версіями також не очікується.

Останні новини:  Ferrari 12Cilindri: наступник 812 Superfast з атмосферним мотором

На цей момент мало що відомо про технічну начинку Range Rover Electric: вона матиме 800-вольтову електричну архітектуру, а індивідуальне керування тягою на кожному колесі забезпечить електричному позашляховику маневровість спорткара, при тому, що важитиме він під три тонни через велику батарею.



Зрозуміло, що Range Rover Electric буде повнопривідним і матиме потужність на рівні топової бензинової версії P615, у якої 4,4-літровий бітурбомотор BMW видає 615 к.с. та 750 Нм. По крутного моменту електричний Range Rover напевно перевершить будь-який аналог з ДВЗ.

Останні новини:  Блогер розбив дороговартісний спорткар

Виробляти Range Rover Electric будуть на заводі JLR у Соліхаллі (Великобританія, графство Вест-Мідлендс) разом з «вуглеводневими» версіями моделі. Батарея в електричного позашляховика перші декілька років буде від зовнішнього постачальника, ім’я якого поки не розголошується, а після 2026 року постачати батареями всі електричні моделі Land Rover буде Гігафабрика Tata Sons Agratas, яка будується в графстві Сомерсет.




avtomir.ua

Останні новини:  Паливозаправник всюдихід: в Україні створили спецтехніку для бездоріжжя